Home / SLOVENSKO / Diaľničnú patrolu využilo čoraz viac vodičov, hliadky usmerňovali aj chodcov a autá v protismere

Diaľničnú patrolu využilo čoraz viac vodičov, hliadky usmerňovali aj chodcov a autá v protismere

BRATISLAVA 21. januára (WebNoviny.sk) – Diaľničná patrola v roku 2017 pomáhala pri 17 967 incidentoch, čo je približne o 1 500 viac ako v roku 2016. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová, šestnásť áut diaľničnej patroly najazdilo za predchádzajúci rok takmer 2,4 milióna kilometrov.

V minulom roku boli najvyťaženejšie strediská NDS v Bratislave, Trnave, Malackách a Galante. Každé z týchto stredísk malo v roku 2017 viac ako 1 500 výjazdov. Najčastejším prípadom, ktorým sa hliadky Diaľničnej patroly zaoberali, bolo zastavené vozidlo na ceste, jeho označenie a ďalšia pomoc.

Patrola taktiež vo viac ako 1 700 incidentoch zabezpečovala miesta dopravnej nehody. Pracovníci patroly museli tiež usmerňovať 34 chodcov a cyklistov na diaľniciach a rýchlostných cestách a taktiež aj dve vozidlá, ktoré zablúdili do protismeru.

Odporúčame:
Video: Za tunel Višňové na úseku D1 hrozí Dúhe dvojmiliónová pokuta, stále nie je prerazený

Národná diaľničná spoločnosť spustila službu Diaľničná patrola v apríli roku 2015. Patrola funguje z 15 stredísk správy a údržby, a to v Malackách, Bratislave, Trnave, Trenčíne, Považskej Bystrici, Martine, Liptovskom Mikuláši, Mengusovciach, Beharovciach, Prešove, Galante, Novej Bani, Zvolene, Košiciach a Čadci.

Jej úlohou je pomoc účastníkom cestnej premávky, najmä ich zabezpečenie a označenie. Pomáha vodičom aj s kontaktom na odťahovú službu, prevádzkovateľov servisov, pomáha pri výmene kolesa alebo pri potrebe doplnenia pohonných hmôt. Patrola zasahuje na viac ako 700 km diaľnic a rýchlostných ciest a motoristi môžu o jej pomoc požiadať na telefónnom čísle 0800 100 007 alebo prostredníctvom aplikácie Pomoc na diaľnici.

Viac k témam: diaľnica, Diaľničná patrola, NDS Národná diaľničná spoločnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Diaľničnú patrolu využilo čoraz viac vodičov, hliadky usmerňovali aj chodcov a autá v protismere © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *