Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd sa bude opäť zaoberať Štefanom Aghom, teraz však z podnetu Markízy

Najvyšší súd sa bude opäť zaoberať Štefanom Aghom, teraz však z podnetu Markízy

1.7.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR vytýčil na 27. júla verejné zasadnutie vo veci Štefana Agha, odsúdeného v kauze falšovania miliónových zmeniek.

Netýka sa však jeho odvolania proti odsúdeniu na trest 13 rokov väzenia, keďže ho v zákonnej lehote nepodal a trest tým nadobudol právoplatnosť. Ide o odvolanie poškodeného, ktorým je v prípade zmeniek spoločnosť Markíza Slovakia.

„V trestnej veci Štefan Agh sa na verejnom zasadnutí 27. júla má rozhodovať o odvolaní poškodeného proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu z 12. októbra 2021,“ uviedla Zuzana Vilím z tlačového oddelenie najvyššieho súdu. Konkrétne sa odvolanie má týkať rozhodnutia prvostupňového súdu vo veci náhrady škody.

Štefan Agh a zmenky Markízy

V kauze falšovania miliónových televíznych zmeniek uznal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku Štefana Agha v októbri minulého roku za vinného a uložil mu trest 13 rokov väzenia. Odpykať si ho má v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd tiež obžalovanému uložil peňažný trest 5-tisíc eur. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí päť mesiacov väzenia.

Po nadobudnutí právoplatnosti rozsudku sa Agh zdržiaval v Prahe, tam ho však zadržala polícia a súd rozhodol o jeho vydaní na Slovensko. Momentálne si už odpykáva trest.

Viac k témam: Odvolanie, Súd zmenky Markízy (M. Kočner P. Rusko), Zmenky
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd sa bude opäť zaoberať Štefanom Aghom, teraz však z podnetu Markízy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *