Home / SLOVENSKO / Na Slovensku vo štvrtok padne teplotný rekord, na viacerých miestach horúčavy presiahnu 38 stupňov Celzia

Na Slovensku vo štvrtok padne teplotný rekord, na viacerých miestach horúčavy presiahnu 38 stupňov Celzia

30.6.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský meteorologický ústav (SHMÚ) predpokladá, že vo štvrtok bude s vysokou pravdepodobnosťou prekonaný aj absolútny júnový rekord 38,2 °C z roku 2012.

Nezabúdajte na pitný režim

Ako uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti, extrémne vysokú hodnotu teploty vzduchu 38 °C namerali vo štvrtok na niekoľkých staniciach.

Občanom odporúčajú nevystavovať sa priamemu slnku, nepodceňovať pitný režim, namáhavú prácu odložiť na neskôr a vyhľadávať chladnejšie miesta v interiéroch či lesoch.

Platí výstraha tretieho stupňa

Meteorológovia vydali pre celé Slovensko výstrahy pred vysokými teplotami. Pre južné okresy platí do 18:00 výstraha tretieho stupňa.

Týka sa okresu Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Košice a okolie, Trebišov, Vranov nad Topľou, Michalovce a Sobrance. Teplota vzduchu môže v tých okresoch vystúpiť na 38°C.

Viac k témam: Extrémne horúčavy, Teplotný rekord, Vysoké teploty
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku vo štvrtok padne teplotný rekord, na viacerých miestach horúčavy presiahnu 38 stupňov Celzia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pečeň neohrozuje len alkohol, pre jej záchranu je dôležité upraviť svoj životný štýl

Pečeň je najväčší vnútorný orgán v ľudskom tele. Odstraňuje toxíny z krvného obehu, udržiava zdravú hladinu cukru v krvi, reguluje zrážanie krvi a vykonáva stovky ďalších životne dôležitých funkcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *