Home / SVET / Vodca bosnianskych Srbov Dodik dúfa v návrat Trumpa k moci v USA, má za sebou aj stretnutie s Putinom

Vodca bosnianskych Srbov Dodik dúfa v návrat Trumpa k moci v USA, má za sebou aj stretnutie s Putinom

27.6.2022 (Webnoviny.sk) – Vodca bosnianskych Srbov Milorad Dodik v nedeľu povedal, že dúfa, že bývalý prezident Spojených štátov amerických Donald Trump sa vráti k moci. Zároveň poznamenal, že Srbi „počkajú na vhodné globálne okolnosti“, aby dosiahli svoj cieľ odtrhnutia sa od Bosny a Hercegoviny, ktorú označil za „neudržateľný štát“.

Trump sa počas svojho pôsobenia v Bielom dome len zriedka vyjadroval proti neustálym pokusom bosnianskych Srbov o destabilizáciu Bosny a Hercegoviny.

Dodik sa začiatkom tohto mesiaca stretol v Rusku s tamojším prezidentom Vladimirom Putinom a v nedeľu povedal, že je na toto stretnutie hrdý. „Povedal mi len jednu vec: ´Neopúšťame našich priateľov´. Sú to Rusi, ktorí nám neublížili,“ povedal Dodik.

Rusko podporuje Dodika, ktorý čelí sankciám USA a Británie za podkopávanie mierovej dohody z roku 1995. Tá ukončila vojnu, v ktorej zomrelo viac ako 100-tisíc ľudí a milióny zostali bez domova.

Zdroj: Webnoviny.sk – Vodca bosnianskych Srbov Dodik dúfa v návrat Trumpa k moci v USA, má za sebou aj stretnutie s Putinom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *