Home / SVET / Rusko chce podľa ukrajinskej rozviedky vtiahnuť Bielorusko do vojny, na mesto Mozyr majú dopadnúť rakety

Rusko chce podľa ukrajinskej rozviedky vtiahnuť Bielorusko do vojny, na mesto Mozyr majú dopadnúť rakety

24.6.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko plánuje zaútočiť na obytné oblasti v Bielorusku, aby ho vtiahlo do vojny proti Ukrajine. Na Telegrame to v piatok uviedla ukrajinská rozviedka. Podľa nej Rusko plánuje vyhodiť do vzduchu obytné domy v Mozyre.

Do mesta už podľa ukrajinskej spravodajskej služby prišli ruské sabotážne jednotky vydávajúce sa za civilistov, ktoré sú tvorené pracovníkmi ruských spravodajských služieb a žoldniermi.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Údajne chcú použiť rovnaký scenár so sériou teroristických útokov, aký použila Moskva, keď si potrebovala nájsť zámienku pre vojnu v Čečensku.

Podľa Ukrajincov chcú Rusi v Mozyre delostreleckými a raketovými útokmi zasiahnuť rafinériu a sídliská, a následne zvaliť vinu na Kyjev. Dôstojníci bieloruskej armády na základe týchto informácií už vraj začali evakuovať svoje rodiny z Mozyru.

V blízkosti ukrajinských hraníc bolo k 21. júnu sústredených až sedem bieloruských práporov. Celkovo má bieloruská armáda približne 60-tisíc vojakov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko chce podľa ukrajinskej rozviedky vtiahnuť Bielorusko do vojny, na mesto Mozyr majú dopadnúť rakety © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecká polícia zatkla dvoch mužov z dôvodu špionáže pre Rusko, plánovali sabotáže s cieľom podkopať pomoc Ukrajine

Muži boli zatknutí v stredu v bavorskom meste Bayreuth, uviedla spolková prokuratúra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *