Home / SLOVENSKO / Bittó Cigániková a Viskupič skritizovali prelomenie veta prezidentky, ktorá veľmi zlý zákon zmenila na znesiteľný

Bittó Cigániková a Viskupič skritizovali prelomenie veta prezidentky, ktorá veľmi zlý zákon zmenila na znesiteľný

22.6.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SAS) Janka Bittó Cigániková a Marián Viskupič kritizujú prelomenie veta prezidentky SR Zuzany Čaputovej k zákonu o financovaní voľného času dieťaťa.

Poslankyňa Bittó Cigániková vidí ako problém hlasovanie koaličných poslancov s pomocou poslancov zo strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko na prelomení veta v Národnej rade SR a porušenie koaličnej zmluvy.

„Nie som prekvapená, očakávala som to. Vnímam to ako veľký problém. Kolegovia kašlú na tú zmluvu pravidelne,“ povedala po hlasovaní Janka Bittó Cigániková.

Prezidentka, ktorá mala pripomienky k častiam zákona účinným až od 1. januára budúceho roka, uviedla, že rešpektuje stredajšie rozhodnutie poslancov, no so žiadosťou o posúdenie ústavnosti legislatívneho procesu prijatého balíčka zákonov sa obráti na Ústavný súd SR.

„Ústavný súd to zrušiť môže a zákon nebude platiť ako celok. Pripomienky (prezidentky Zuzany Čaputovej, pozn. SITA) urobili z podľa nášho názoru veľmi zlého zákona, zákon znesiteľný. Keby sa prijali pripomienky prezidentky bol by to veľmi vylepšený zákon. Minister financií sa rozhodol takto s tým, že Ústavný sud ho môže zrušiť celý,“ povedal Viskupič.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: prorodinný balíček, Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Bittó Cigániková a Viskupič skritizovali prelomenie veta prezidentky, ktorá veľmi zlý zákon zmenila na znesiteľný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *