Home / šport / Hokej / Wright je podľa zámorského experta lepší ako Slafkovský a Nemec vraj bude najvyššie draftovaným obrancom

Wright je podľa zámorského experta lepší ako Slafkovský a Nemec vraj bude najvyššie draftovaným obrancom

21.6.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský bude tohtoročnou draftovou dvojkou. Myslí si to zámorský expert Craig Button z televízie TSN, ktorý ho vo svojom konečnom preddraftovom rebríčku zaradil práve na druhé miesto.

Ak sa jeho predpoveď splní, stane sa najužitočnejší hráč olympijského hokejového turnaja v Pekingu najvyššie draftovaným Slovákom v histórii. Rekord stále patrí Mariánovi Gáboríkovi, ktorého si klub Minnesota Wild vybral v roku 2000 z tretej pozície.

Slafkovský si polepšil o dve miesta

„Juraj Slafkovský sa mi naozaj páči. Myslím si, že je podobný typ hráča ako Pierre-Luc Dubois. Je silný a má dobrý ťah na bránku,“ povedal Button o 18-ročnom Košičanovi, ktorého prirovnal k 23-ročnému kanadskému útočníkovi tímu Winnipeg Jets zo zámorskej NHL.

Slafkovský si oproti predošlému vydaniu rebríčka polepšil o dve miesta. Za najlepšieho hráča tohtoročného draftu Button naďalej považuje kanadského centra Shanea Wrighta: „Nikdy som nezvažoval niekoho iného. Žiaden iný hráč mi neukázal, že je lepší ako on.“

Nemec ako najvyššie draftovaný obranca

Šimon Nemec bude podľa Buttona najvyššie draftovaným obrancom v tomto roku z piateho miesta. Jeho najväčšieho konkurenta, Čecha Davida Jiříčka, dal na šiestu priečku.

Slovensko bude mať takmer s istotou dvoch hráčov v prvom kole draftu, čo sa naposledy stalo v roku 2005. Z 13. pozície si vtedy vybral klub Buffalo Sabres útočníka Mareka Zagrapana a obrancu Vladimíra Mihálika draftoval tím Tampa Bay Lightning z 30. miesta.

Zatiaľ posledným slovenským hokejistom v prvom kole draftu je útočník Marko Daňo, ktorého si tím Columbus Blue Jackets vybral ako 27. v poradí v roku 2013.

Button určil vo svojom rebríčku prvých 96 hráčov, teda úvodné tri kolá júlového draftu nováčikov v kanadskom Montreale. V druhom kole podľa neho zaznejú mená ďalších dvoch slovenských útočníkov – Adama Sýkoru zaradil na 48. miesto a Filipa Mešára na 59. pozíciu.

Viac k témam: Draft NHL, NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Wright je podľa zámorského experta lepší ako Slafkovský a Nemec vraj bude najvyššie draftovaným obrancom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *