Home / SLOVENSKO / Tri opustené objekty bývalého hotela v Novom Smokovci zničil požiar, škody sa rátajú v státisícoch eur (video)

Tri opustené objekty bývalého hotela v Novom Smokovci zničil požiar, škody sa rátajú v státisícoch eur (video)

17.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 17. júna 20:45

Takmer dvadsiatka hasičov s jedenástimi kusmi techniky zasahuje pri požiari troch opustených objektov bývalého hotela v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách. Pomáhajú im aj dobrovoľníci.

Ako pre agentúru SITA uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, požiar sa už podarilo lokalizovať. Pri hasiacich prácach sa však ľahko zranil jeden z hasičov, skončil s popálenou rukou.

Snaha o záchranu už bola márna

Požiar bol hasičom nahlásený krátko pred 18:00, po príchode na miesto už bol celý objekt v plameňoch a zachrániť sa ho nepodarilo.

„Ide o tri opustené objekty s murovanými základmi, drevenými konštrukciami, patriace bývalému hotelu. Vybudované boli k majstrovstvám sveta v lyžovaní v sedemdesiatych rokoch minulého storočia,“ konkretizoval operačný dôstojník.

Hasiči aktuálne kontrolujú len dohorenie objektov. Na mieste sú plynári aj elektrikári. Ďalšie sily a prostriedky si už požiar podľa dôstojníka nežiada, predpokladá však, že hasiči ostanú na mieste minimálne do rána.

Majiteľ objektu predbežne vyčíslil škodu na takmer 500-tisíc eur. K príčinám požiaru a okolnostiam jeho vzniku sa operačný dôstojník vyjadriť nevedel.

Budovu poznali ako MS 70

Podľa starostu Štrby Michala Sýkoru išlo o budovu medzi Tatrancami známu ako MS 70. Ako priblížil pre agentúru SITA, postavená bola ešte pred samotnými majstrovstvami sveta.

„Postavila ju Telovýchovná jednotka Vysoké Tatry ako administratívnu budovu, potom v nej sídlil organizačný výbor majstrovstiev sveta. Neskôr v nej bola Tatranská správa účelových zariadení, ktorá spravovala všetky športové objekty v celých Tatrách. Potom pristavili aj budovu pre zamestnancov a neskôr fungovala ako hotel,“ uviedol.

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/34/2022/06/video-1655489611.mp4

Viac k témam: Hasiči, Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Tri opustené objekty bývalého hotela v Novom Smokovci zničil požiar, škody sa rátajú v státisícoch eur (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *