Home / SLOVENSKO / Pri dopravných nehodách v Košickom kraji prišli o život dvaja chodci

Pri dopravných nehodách v Košickom kraji prišli o život dvaja chodci

BRATISLAVA / KOŠICE 20. januára (WebNoviny.sk) – Pri dopravných nehodách v Košickom kraji vyhasli dva ľudské životy. Agentúru SITA o tom informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Chodkyňa vošla do jazdnej dráhy Fordu

Prvá tragická dopravná nehoda sa stala v piatok 19. januára o 19:45 na rýchlostnom privádzači PR3 v Košiciach v smere z Košíc na Zelený Dvor medzi osobným motorovým vozidlom zn. Ford Fiesta, ktoré viedol 25-ročný vodič z okresu Košice okolie a chodkyňou (43) z okresu Rimavská Sobota.

Odporúčame:
Foto: Iba 19-ročná vodička prišla o život po zrážke s kuriérskou dodávkou

Podľa doterajších zistení vodičovi z doposiaľ nezistených príčin vošla do jazdnej dráhy chodkyňa, ktorá pri dopravnej nehode utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Požitie alkoholických nápojov u vodiča nezistili. Na vozidle bola škoda vyčíslená na 1500 eur.

Michalovčan zachytil chodca

Druhá dopravná nehoda so smrteľným následkom sa stala 19.januára o 20:20 v Michalovskom okrese medzi motorovým vozidlom zn. Ford Tranzit, ktoré viedol 34-ročný Michalovčan a 48-ročným chodcom z Michalovského okresu.

Podľa doterajších zistení vodič viedol vozidlo v smere od obce Petrovce nad Laborcom, pričom pred mestom Michalovce došlo k zrážke s chodcom. Chodec sa pohyboval v blízkosti pozdĺžnej prerušovanej čiary oproti prichádzajúcemu vozidlu, ktoré ho zachytilo.

Chodec pri dopravnej nehode utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste podľahol. Požitie alkoholických nápojov u vodiča nezistili. Na vozidle bola spôsobená škoda šesť tisíc eur.

V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ PZ v oboch prípadoch trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Požitie alkoholu u chodcov zistia pri pitve. Bližšie okolnosti, presná príčina a miera zavinenia dopravných nehôd, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.

Viac k témam: nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri dopravných nehodách v Košickom kraji prišli o život dvaja chodci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *