Home / SVET / Francúzsko, Taliansko, Nemecko a Rumunsko podporujú kandidatúru Ukrajiny na členstvo v Európskej únii

Francúzsko, Taliansko, Nemecko a Rumunsko podporujú kandidatúru Ukrajiny na členstvo v Európskej únii

16.6.2022 (Webnoviny.sk) – Francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal svojmu ukrajinskému kolegovi Volodymyrovi Zelenskému, že Francúzsko, Taliansko, Nemecko a Rumunsko podporujú kandidatúru Ukrajiny na členstvo v Európskej únii (EÚ). Informuje o tom televízia CNN.

Všetci štyria podporujeme status okamžitej kandidatúry na členstvo. Tento status bude sprevádzať plán a bude tiež znamenať, že sa berie do úvahy situácia západného Balkánu a susedstva, najmä Moldavska,“ povedal Macron Zelenskému počas návštevy Ukrajiny, ktorú absolvoval s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, talianskym premiérom Mariom Draghim a rumunským prezidentom Klausom Iohannisom.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Európa je pri vašom boku, zostane tak dlho, kým to bude potrebné, kým sa nedosiahne víťazstvo, ktoré bude svedkom návratu mieru na slobodnej a nezávislej Ukrajine,“ vyjadril sa tiež francúzsky prezident.

Macron tiež povedal, že súčasná potravinová kríza je „priamym následkom vojny vedenej Ruskom“ a vyzval Moskvu, aby „akceptovala, že Organizácia Spojených národov organizuje export obilnín“, čo si vyžaduje zrušenie ruskej blokády, a poskytuje Ukrajine všetky bezpečnostné záruky, aby tieto obilniny mohli odísť z ukrajinských prístavov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: členstvo v Európskej úniii, potravinová kríza, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská inváza, Vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko, Taliansko, Nemecko a Rumunsko podporujú kandidatúru Ukrajiny na členstvo v Európskej únii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *