Home / SVET / Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila niekoľko ruských rakiet, okupanti opäť pálili na civilné ciele

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila niekoľko ruských rakiet, okupanti opäť pálili na civilné ciele

14.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila niekoľko ruských rakiet nad Ternopiľskou oblasťou na západe Ukrajiny. Na Telegrame o tom informoval gubernátor oblasti Volodymyr Truš.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Raketa poškodila infraštruktúru

Podľa predbežných správ nedošlo k žiadnym civilným obetiam ani škodám. Truš vyzval obyvateľov, aby sa počas náletov schovali do krytov.

Gubernátor susednej Ľvovskej oblasti Maksym Kozyckyj zasa na rovnakej platforme informoval, že protivzdušná obrana zostrelila raketu nad mestom Zoločiv, ktoré leží približne na polceste medzi Ternopiľom a Ľvivom. Raketa poškodila civilnú infraštruktúru. Informácie o možných obetiach zatiaľ nie sú známe.

Rusi útočili na civilistov

V sobotu Rusi zaútočili v Ternopiľskej oblasti na mesto Čortkiv, pričom pri raketovom útoku utrpelo zranenia 22 ľudí vrátane 12-ročného dievčaťa.

Moskva tvrdí, že útok bol zacielený na sklad zbraní, no podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského nemal tento útok žiadny taktický ani strategický zmysel. Zároveň vyzval partnerov Ukrajiny na poskytnutie moderných systémov protiraketovej obrany.

Viac k témam: Obete, Protivzdušná obrana, Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila niekoľko ruských rakiet, okupanti opäť pálili na civilné ciele © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *