Home / SLOVENSKO / Traja poslanci strany Za ľudí nechcú prelamovať veto Čaputovej, Matovič to chce silou-mocou zlomiť cez koleno (video)

Traja poslanci strany Za ľudí nechcú prelamovať veto Čaputovej, Matovič to chce silou-mocou zlomiť cez koleno (video)

14.6.2022 (Webnoviny.sk) – Traja poslanci koaličnej strany Za ľudí nechcú prelamovať veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri opätovnom hlasovaní o zákone o prorodinných opatreniach. Na tlačovej besede o tom informovali poslanci Juraj Šeliga a Jana Žitňanská.

Rovnaký postoj má aj Alexandra Pivková (Za ľudí). Poslanci chcú vyhovieť pripomienkam hlavy štátu. Štvrtá poslankyňa Za ľudí Veronika Šuteková chce ešte rokovať.

Matovič to chce zlomiť cez koleno

„Minister Matovič to chce silou-mocou zlomiť cez koleno,“ poznamenal Šeliga. Podľa neho sú strany Za ľudí, Sme rodina a Sloboda a Solidarita (SaS) pripravené rokovať.

Teraz musí podľa Šeligu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) povedať, že si ide sadnúť za rokovací stôl. Poslankyňa Žitňanská dúfa, že sa koalícia dohodne na pomoci ľuďom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Veto sa netýka okamžitej pomoci rodinám

Prezidentka vrátila do Národnej rady SR na opätovné prerokovanie zákon o financovaní voľného času dieťaťa. Prezidentka uviedla, že vetuje tie časti zákona, ktoré majú nadobudnúť účinnosť od 1. januára budúceho roka.

Jej veto sa tak netýka okamžitej pomoci rodinám od júla tohto roka. Ak parlament jej veto prelomí, plánuje sa obrátiť na Ústavný súd SR s otázkou, či proces schvaľovania tohto zákona bol v súlade s Ústavou SR. Parlament mal o vrátenom zákone pôvodne rokovať dnes, ale na poslaneckom grémiu vznikla dohoda, že sa rokovanie o týždeň odloží.

Viac k témam: zákon o financovaní voľného času dieťaťa
Zdroj: Webnoviny.sk – Traja poslanci strany Za ľudí nechcú prelamovať veto Čaputovej, Matovič to chce silou-mocou zlomiť cez koleno (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *