Home / SLOVENSKO / Súd v prípade vraždy Kuciaka pokračuje, vypovedať budú aj kľúčový svedok a člen drogového gangu

Súd v prípade vraždy Kuciaka pokračuje, vypovedať budú aj kľúčový svedok a člen drogového gangu

14.6.2022 (Webnoviny.sk) – Na pôde Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v utorok pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Neverejné pojednávanie

Konkrétne sa súd oboznamuje s materiálmi z kategórie vyhradené, a to s príkazmi sudcu pre prípravné konanie na vyhotovenie odposluchov. Z tohto dôvodu bola z pojednávania dočasne vylúčená verejnosť. Na súd opätovne predviedli aj odsúdeného Zoltána Andruskóa, ktorý v prípade vystupuje ako kľúčový svedok.

Pojednávanie je vytýčené aj na stredu 15. a štvrtok 16. júna. Súd by sa mal vtedy zaoberať výsluchom odsúdeného člena seredského drogového gangu Iliju Weissa, ktorý by mal vypovedať o príprave vrážd prokurátorov a tiež bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Petra Tótha.

Prvostupňový súd nevykonal všetky dôkazy

Najvyšší súd SR (NS SR) v júni 2021 zrušil rozsudok ŠTS zo septembra 2020 v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Senát zároveň vrátil konanie na ŠTS, ktorý má opätovne prejednať obžalobu voči Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej.

Predseda senátu NS SR Peter Paluda v rámci odôvodnenia rozhodnutia uviedol, že prvostupňový súd pri oslobodení oboch obžalovaných v časti týkajúcej sa vraždy Kuciaka konal predčasne. Niektoré navrhované dôkazy nevykonal a o iných ani nerozhodol.

Súd zároveň k obnovenému procesu pripojil obžalobu v prípade prípravy vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. V tejto veci čelia obžalobe okrem Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej aj Tomáš Szabó, Dušan Kr. a bosniansky občan Darko D.

Viac k témam: Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd v prípade vraždy Kuciaka pokračuje, vypovedať budú aj kľúčový svedok a člen drogového gangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *