Home / SLOVENSKO / RTVS potrebuje zmenu a ja ju reprezentujem, tvrdí kandidát na post riaditeľa Seman

RTVS potrebuje zmenu a ja ju reprezentujem, tvrdí kandidát na post riaditeľa Seman

13.6.2022 (Webnoviny.sk) – Približne 95 percent rozpočtu zostáva na pôde bratislavských štúdií RTVS. Existuje tichá dohoda mediálnych kruhov a podnikateľských skupín o tom, že kandidáti na post generálneho riaditeľa RTVS udržia bratislavskocentristický model financovania verejnoprávneho média.

Na verejnom vypočutí pred parlamentným výborom pre kultúru a médiá to povedal kandidát na post generálneho riaditeľa RTVS Vladimír Seman.

Navrhuje osem regionálnych štúdií

Konštatoval, že na súčasnej forme spravodajstva mu prekáža, že je pripravené na základe paradigmy pohľadu z jedného centra. Ako východisko uviedol nastolenie vnútorného konkurenčného prostredia ôsmich regionálnych štúdií.

Seman hovoril o autonómnej vysielacej štruktúre, ktorá sa bude zaoberať problémami z regiónov. Podľa kandidáta je potrebné otvoriť debatu o možnosti zabezpečiť verejnú mediálnu službu aj prostredníctvom siete iných médií.

Upozornil, že určite nie je za zrušenie RTVS v súčasnej podobe, ale treba diskutovať, či „to, čo je dnes, je to správne“. „RTVS potrebuje zmenu a ja ju reprezentujem,“ vyhlásil Seman.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Kandidáti na riaditeľa RTVS (fotografie)

Uviedol, že nie je kandidátom žiadnej politickej strany alebo hnutia. Nerokoval so žiadnym poslaneckým klubom a neoslovoval poslancov parlamentu. Váži si, že ho podporujú Slovenský syndikát novinárov či Slovenská katolícka charita. Seman bol zakladajúcim redaktorom náboženského vysielania v Slovenskej televízii.

O post sa uchádza osem kandidátov

Funkčné obdobie súčasného riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka sa končí tento rok 1. augusta. O post riaditeľa sa uchádza osem kandidátov. Okrem súčasného riaditeľa Rezníka sú to Tibor Búza, Ivan Golian, Ľuboš Machaj, Peter Badač, Daniel Živica, Vladimír Seman a Peter Janků. Nového šéfa RTVS bude voliť parlament.

Viac k témam: Generálny riaditeľ RTVS
Zdroj: Webnoviny.sk – RTVS potrebuje zmenu a ja ju reprezentujem, tvrdí kandidát na post riaditeľa Seman © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *