Home / SVET / Čína neposkytla Rusku počas vojny žiadnu materiálnu pomoc, dodávanie zbraní Ukrajine podľa Pekingu iba prilieva olej do ohňa

Čína neposkytla Rusku počas vojny žiadnu materiálnu pomoc, dodávanie zbraní Ukrajine podľa Pekingu iba prilieva olej do ohňa

12.6.2022 (Webnoviny.sk) – Čínsky minister obrany Wej Feng-che na bezpečnostnej konferencii v Singapure v nedeľu povedal, že Peking naďalej podporuje mierové rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou.

Zároveň vyjadril nádej, že USA a ich spojenci v Severoatlantickej aliancie diskutujú s Ruskom, aby „vytvorili podmienky pre skoré prímerie“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Čína bude naďalej zohrávať konštruktívnu rolu a prispievať našim dielom k zmierňovaniu napätia a realizácii politického riešenia krízy,“ povedal minister.

Wej Feng-che ďalej vyslovil názor, že krajiny dodávajúce zbrane Ukrajine prekážajú mieru tým, že „prilievajú olej do ohňa“ a zdôraznil, že Čína neposkytla Rusku počas vojny nijakú materiálnu podporu.

„Posilňovanie čínsko-ruských vzťahov sú partnerstvom nie alianciou,“ konštatoval čínsky minister obrany.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína neposkytla Rusku počas vojny žiadnu materiálnu pomoc, dodávanie zbraní Ukrajine podľa Pekingu iba prilieva olej do ohňa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *