Home / šport / Tenis / Nadal povolil Džumhurovi len päť gemov, v osemfinále Australian Open ho vyzve Schwartzman

Nadal povolil Džumhurovi len päť gemov, v osemfinále Australian Open ho vyzve Schwartzman

MELBOURNE 19. januára (WebNoviny.sk) – Španielsky líder svetového rebríčka Rafael Nadal deklasoval Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny nasadeného ako dvadsiateho ôsmeho za 110 minút 6:1, 6:3, 6:1 v piatkovom stretnutí 3. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne.

Ak porazí Schwartzmana, zostane jednotkou

V osemfinálovom 4. kole, do ktorého na tomto podujatí postúpil 11. raz, miestneho šampióna 2009 Nadala vyzve Argentínčan Diego Schwartzman, dvadsaťštvorka „pavúka“.

Obhajca finálovej účasti Nadal v doterajších troch zápasoch pustil vyzývateľom dovedna len 21 gemov, v prepočte 2,33 gemu na set. Predtým prekonal Víctora Estrellu-Burgosa z Dominikánskej republiky a Argentínčana Leonarda Mayera.

Ak 31-ročný ľavoruký Malorčan v nedeľu uspeje proti 25-ročnému Schwartzmanovi (26.), s ktorým má bilanciu 3:0, poistí si zotrvanie na najvyššej pozícii v singlovom renkingu ATP k 29. januáru.

Odporúčame:
Australian Open – 3. kolo (dvojhra mužov): Výsledky piatkových zápasov

„Myslím si, že celkovo zatiaľ môžem byť veľmi spokojný. Či je to môj zatiaľ najpovzbudivejší prienik do grandslamového osemfinále? Uvidíme podľa ďalšieho vývoja, radšej to posúdim až neskôr,“ povedal Nadal v rozhovore ešte na dvorci, citoval ho twitter turnaja.

Vlani vo finále podľahol Federerovi

Nadal vlani vo finále na južnej pologuli nestačil na odvekého rivala – Švajčiara Rogera Federera. Medzičasom získal svoj 15. aj 16. titul na veľkej štvorke, a to na Roland Garros a US Open.

Minulý utorok prehral s Francúzom Richardom Gasquetom na exhibičnom podujatí v melbournskom Kooyongu, následne sa v stredu zapojil do inej ukážkovej akcie Tie Break Tens priamo v dejisku medzinárodných otvorených majstrovstiev Austrálie. Otestoval si háklivé koleno, pre ktoré zrušil svoj štart na inej exhibícii v Abú Zabí v SAE aj na prípravnom turnaji ATP v Brisbane.

Ak Nadal získa svoj druhý primát na adrese Batman Avenue pri rieke Yarra, stane sa len tretím hráčom s aspoň dvoma titulmi zo všetkých Majors po Austrálčanoch Royovi Emersonovi a Rodovi Laverovi, bol by prvým takto úspešným tenistom v tzv. otvorenej ére. Vlani Španiel triumfoval 10. raz na Roland Garros (predtým 2005 – 2008 a 2010 – 2014) a tretíkrát na US Open (aj 2010 a 2013), Wimbledon dobyl v rokoch 2008 a 2010.

Australian Open – dvojhra mužov – 3. kolo

Rafael Nadal (Šp.-1) – Damir Džumhur (Bosna a Herc.-28) 6:1, 6:3, 6:1 za 110 minút

Viac k témam: Australian Open, Damir Džumhur, Rafael Nadal, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Nadal povolil Džumhurovi len päť gemov, v osemfinále Australian Open ho vyzve Schwartzman © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské tenistky si vybojovali postup na finálový turnaj do Sevilly, rozhodujúci bod proti Slovinkám získala Jamrichová (foto)

Iba 16-ročná Jamrichová vo svojom druhom zápase v tímovej súťaži PBJK dosiahla druhé víťazstvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *