Home / SVET / Na Donbase zomrel prvý český dobrovoľník bojujúci za oslobodenie Ukrajiny, bol členom práporu Karpatská Sič

Na Donbase zomrel prvý český dobrovoľník bojujúci za oslobodenie Ukrajiny, bol členom práporu Karpatská Sič

11.6.2022 (Webnoviny.sk) – Na Ukrajine v piatok zomrel český dobrovoľník. V sobotu to potvrdilo české ministerstvo zahraničných vecí s tým, že zahynul na Donbase.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ďalšie okolnosti ministerstvo spoločne s ukrajinskými úradmi preveruje. Telo zosnulého by mali v nedeľu previezť do Charkovskej oblasti. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Podľa informácií, ktoré na sociálnych sieťach zverejnili kamaráti a príbuzní padlého dobrovoľníka, ide o Michala J. z mesta Třebíč, ktorý bol členom dobrovoľníckeho práporu Karpatská Sič. Túto informáciu potvrdil aj český minister zahraničia Jan Lipavský.

„Môžem potvrdiť, že na Ukrajine zomrel jeden český občan a že sa to stalo v Doneckej oblasti. Okolnosti ministerstvo preveruje. Nemôžem sa pripojiť k tým informáciám, ktoré sú vo verejnom priestore. Po vlastnej osi zisťujeme a potom sa k tomu vyjadrime. Naša ambasáda v Kyjeve sa situáciou zaoberá a sme v intenzívnom kontakte s ukrajinskými úradmi a rodinou zosnulého,“ povedal Lipavský.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Donbase zomrel prvý český dobrovoľník bojujúci za oslobodenie Ukrajiny, bol členom práporu Karpatská Sič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šesť nezvestných po zrútení mosta v Baltimore je zrejme mŕtvych

Most nad riekou Patapsco sa zrútil v utorok skoro ráno, keď do jedného z jeho pilierov narazila nákladná loď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *