Home / EKONOMIKA / Sulíkovci vetovali Matovičov návrh na zvýšenie viacerých daní, vnímajú to ako vydieranie (video)

Sulíkovci vetovali Matovičov návrh na zvýšenie viacerých daní, vnímajú to ako vydieranie (video)

8.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 8. júna 15:07

Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) na stredajšom rokovaní vlády vetovala návrh ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) na zvýšenie viacerých daní a následné zvýšenie platov učiteľov. Po zasadnutí kabinetu to potvrdil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

„Tento návrh dnes (8. júna pozn. redakcie) Igor Matovič predložil na vládu a my sme tento návrh vetovali,“ uviedol s tým, že sú pripravení baviť sa o zvýšení niektorých daní iba v prípade, ak iné dane klesnú. Šéf liberálov zároveň ocenil, že ich veto bolo rešpektované. Spájanie zvyšovania daní so zvyšovaním platov učiteľov označil za nekorektné. „My to vnímame ako vydieranie,“ zhodnotil.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Premiér Eduard Heger po rokovaní vlády skonštatoval, že si je vedomý rozpočtových potrieb, ktoré na Slovensku vyvstávajú v súvislosti s rastom platov učiteľov či zdravotníkov.

„Preto zvyšovanie daní považujem za veľmi legitímny nástroj,“ vyhlásil. Veto strany SaS podľa predsedu vlády rešpektovali a budú rešpektovať. „Myslím si, že uplatňovanie tohto veta je v rozpore s programovým vyhlásením vlády,“ uzavrel.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkovci vetovali Matovičov návrh na zvýšenie viacerých daní, vnímajú to ako vydieranie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *