Home / SVET / Ruské vojská naďalej bombardujú Sjevjerodoneck, stovky civilistov sa údajne ukrývajú v bunkroch

Ruské vojská naďalej bombardujú Sjevjerodoneck, stovky civilistov sa údajne ukrývajú v bunkroch

8.6.2022 (Webnoviny.sk) – Približne 800 civilistov v meste Sjevjerodoneck na východe Ukrajiny sa údajne ukrýva pred ruským bombardovaním v bunkroch pod chemickým závodom Azot. Je medzi nimi 200 zamestnancov závodu, konštatuje sa vo vyhlásení zverejnenom v mene majiteľov závodu. Zamestnanci zostali na mieste, aby „v závode čo najlepšie zabezpečili zostávajúce vysoko výbušné chemikálie“, konštatuje vyhlásenie.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ukrajinská vláda správu o civilistoch ukrývajúcich sa v závode Azot ihneď nepotvrdila, uviedla BBC a dodala, že nezávisle nedokáže tieto informácie overiť. Rusko tvrdí, že kontroluje väčšinu Sjevjerodonecka, ale ukrajinská armáda trvá na tom, že útokom Rusov v meste odoláva.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruské vojská naďalej bombardujú Sjevjerodoneck, stovky civilistov sa údajne ukrývajú v bunkroch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

USA a Británia uvalili pre útok proti Izraelu nové sankcie na Irán, majú zasiahnuť výrobu dronov

Teherán vyhlásil, že svoj útok z 13. apríla vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *