Home / SLOVENSKO / Senát rozhodoval o väzbe advokáta Paru, má na krku niekoľko obvinení

Senát rozhodoval o väzbe advokáta Paru, má na krku niekoľko obvinení

8.6.2022 (Webnoviny.sk) – O väzbe obvineného advokáta Mareka Paru rozhodoval na Najvyššom súde SR (NS SR) senát v zákonnom zložení. Ako totiž informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, päťčlenný senát najvyššieho súdu v pondelok 6. júna zamietol sťažnosť obvineného podanú proti uzneseniu súdu z 2. mája , ktorým bolo rozhodnuté, že sudca Juraj Kliment nie je vylúčený z vykonávania úkonov trestného konania v trestnej veci Paru. Advokát namietal zaujatosť sudcu, jeho námietke však nebolo vyhovené a následne bol vzatý do väzby.

Advokáta obvineného pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny vzal Najvyšší súd SR do väzby 2. mája pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov, teda do kolúznej väzby. Paru zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu 20. apríla v rámci akcie Kaifáš. Podľa orgánov činných v trestnom konaní sa mal podieľať na diskreditácii prokurátora Vasiľa Špirka.

Viac k témam: akcia Kaifáš, Kolúzna väzba, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Senát rozhodoval o väzbe advokáta Paru, má na krku niekoľko obvinení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *