Home / SLOVENSKO / Medzinárodné letecké dni SIAF 2022 sa uskutočnia bez pandemických opatrení, ľudia si ich užijú naplno

Medzinárodné letecké dni SIAF 2022 sa uskutočnia bez pandemických opatrení, ľudia si ich užijú naplno

7.6.2022 (Webnoviny.sk) – Medzinárodné letecké dni SIAF 2022, ktoré sa na letisku Kuchyňa pri Malackách budú konať v dňoch 27. a 28. augusta, budú bez akýchkoľvek pandemických opatrení.

Ochorenie COVID-19 a opatrenia s ním súvisiace totiž organizátorom komplikovali realizáciu minuloročného podujatia, ktoré sa vôbec prvýkrát konalo na letisku pri Malackách a nie na Sliači.

V tlačovej správe o tom informovala Šimona Tomková zo Slovenskej leteckej agentúry (SLA).

Bez rúšok a povinných kontrol

Vďaka hlavnému programovému partnerovi, Ministerstvu obrany SR, boli z úrovne veliteľa Vzdušných síl SR rozposlané pozvánky do 23 krajín.

Už čoskoro začnú organizátori odkrývať všetkých potvrdených účastníkov, ktorí sa tento rok zúčastnia na leteckej šou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
SIAF 2021: Medzinárodné letecké dni (fotografie)

„Veľmi sa teším, že tento rok budeme môcť otvoriť brány bez obmedzení a zažijeme krásny letecký deň naplno bez rúšok či povinných kontrol,“ povedal hlavný organizátor a šéf SLA Hubert Štoksa.

Dodal, že súčasťou Medzinárodných leteckých dní budú opäť desiatky športových i vojenských lietadiel z rôznych krajín, ale aj precízna akrobacia v podaní svetoznámych formácií.

Pripomenie sa niekoľko výročí

Medzinárodnými leteckými dňami si Slovensko pripomenie aj niekoľko dôležitých výročí. Okrem toho, že budú súčasťou oficiálnych osláv 78. výročia Slovenského národného povstania, oslávi sa na nich aj 29. výročie Ozbrojených síl SR, 18. výročie vstupu SR do Európskej únie a Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) i deň Ústavy SR.

Významná bude spomienka 100. výročia narodenia konštruktéra lietadla Aero L-39 Albatros Jana Vlčka.

Viac k témam: Medzinárodné letecké dni SIAF
Zdroj: Webnoviny.sk – Medzinárodné letecké dni SIAF 2022 sa uskutočnia bez pandemických opatrení, ľudia si ich užijú naplno © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *