Home / EKONOMIKA / Rusko potrebuje peniaze na financovanie vojny na Ukrajine, pomoc ekonomike bude stáť 8 biliónov rubľov

Rusko potrebuje peniaze na financovanie vojny na Ukrajine, pomoc ekonomike bude stáť 8 biliónov rubľov

27.5.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko potrebuje značné finančné zdroje, aby mohlo pokračovať v podpore svojej ekonomiky a „špeciálnej operácie“ na Ukrajine. Ako referuje spravodajský web BBC, povedal to tamojší minister financií Anton Siluanov.

„Peniaze na špeciálnu operáciu“ znamenajú „obrovské zdroje“, ktoré sú potrebné, povedal Siluanov na univerzitnom podujatí. Predstavitelia Moskvy trvajú na tom, aby sa o invázii na Ukrajinu hovorilo ako o „špeciálnej vojenskej operácii“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Siluanov dodal, že ruská vláda tento rok minie 8 biliónov rubľov vo forme balíka ekonomických stimulov. „Sú to obrovské prostriedky. Potrebujeme tieto zdroje na podporu ekonomiky, podporu našich občanov,“ dodal.

Ruskej ekonomike sa v ostatných mesiacoch po uvalení západných sankcií darí zle, pričom niektoré prognózy predpokladajú, že tento rok klesne o 8,5 % až 15 %.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko potrebuje peniaze na financovanie vojny na Ukrajine, pomoc ekonomike bude stáť 8 biliónov rubľov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *