Home / SLOVENSKO / Generálna prokuratúra SR udelila Kyselovi disciplinárne pokarhanie, návrh podal Žilinka

Generálna prokuratúra SR udelila Kyselovi disciplinárne pokarhanie, návrh podal Žilinka

25.5.2022 (Webnoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel sa dopustil disciplinárneho previnenia. Rozhodla o tom disciplinárna komisia Generálnej prokuratúry SR (GP SR) na ústnom pojednávaní 18. mája.

Kysel sa podľa komisie dopustil disciplinárneho previnenia pri vybavovaní žiadosti o prepustenie exriaditeľa policajného úradu zvláštnych činností Jozefa Reháka z väzby.

Komisia uznala Kysela vinného a uložila mu disciplinárne opatrenie písomné pokarhanie. Agentúru SITA o tom informoval hovorca GP SR Dalibor Skladan.

Návrh na disciplinárne stíhanie Kysela podal v máji minulého roka generálny prokurátor Maroš Žilinka, podľa ktorého rozhodovanie o prepustení Reháka z väzby trvalo príliš dlho. Žilinka podal na Kysela aj druhý návrh, ktorý sa týkal rozhodovania o prepustení z väzby bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra P. Ten vzal Žilinka späť.

Viac k témam: disciplinárne pokarhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Generálna prokuratúra SR udelila Kyselovi disciplinárne pokarhanie, návrh podal Žilinka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *