Home / SVET / Zelenskyj bude rokovať s Putinom po jeho návrate do skutočného sveta, ruský prezident musí opustiť svoju bublinu

Zelenskyj bude rokovať s Putinom po jeho návrate do skutočného sveta, ruský prezident musí opustiť svoju bublinu

25.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok povedal, že s Vladimirom Putinom môže rokovať, až keď sa ruský prezident vráti do „skutočného sveta“. Referuje o tom spravodajský web CNN.

„Keď bude prezident pripravený opustiť svoju bublinu tejto alternatívnej reality, vrátiť sa do skutočného sveta a porozprávať sa s nami, uvedomí si, že bolo zabitých mnoho ľudí vrátane civilistov, možno potom pochopí, že by sme mali začať hovoriť o konci tejto vojny, ktorú rozpútal a ktorú vedie jeho krajina proti nám,“ povedal Zelenskyj prostredníctvom videokonferencie na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Nebolo to prvý raz, čo niektorý zo svetových lídrov obvinil Putina, že je mimo reality, čo sa týka jeho motívov pre vojnu na Ukrajine. Putin tvrdí, že cieľom invázie Kremľa je chrániť rusky hovoriacich ľudí na Ukrajine pred genocídou a „neonacistami“. Tieto tvrdenia však dosiaľ nepodložil žiadnym konkrétnym dôkazom.

Americká rozviedka ešte v marci vyhlásila, že Putinovi poradcovia ho riadne neinformovali o vývoji vojny vrátane neúspechov Ruska na bojisku v počiatočných fázach konfliktu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj bude rokovať s Putinom po jeho návrate do skutočného sveta, ruský prezident musí opustiť svoju bublinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev potrebuje vojenskú podporu, Borrell vyzýva k ďalšiemu poskytnutiu protivzdušnej obrany Ukrajine (foto)

Borrell k vojenskej pomoci Ukrajine vyzval diplomatov pri príležitosti stretnutia ministrov G7 na talianskom ostrove Capri.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *