Home / SLOVENSKO / Naď: Sme naďalej odhodlaní podporovať Ukrajinu v jej hrdinskom boji proti Rusku

Naď: Sme naďalej odhodlaní podporovať Ukrajinu v jej hrdinskom boji proti Rusku

24.5.2022 (Webnoviny.sk) – Podla ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO) bude koordinovaná pomoc pre podporu Ukrajine pokračovať. Rokoval o nej v rámci Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny. Stretnutie nadviazalo na výsledky aprílového stretnutia v nemeckom Ramsteine. Informoval o tom Naď na sociálnej sieti.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Sme naďalej odhodlaní podporovať Ukrajinu v jej hrdinskom boji a obrane proti Rusku. Naša pomoc vždy reflektovala požiadavky Ukrajiny a, samozrejme, aj naše vlastné kapacity tak, aby sme neohrozili obranyschopnosť SR a Aliancie. Práve tento formát nám umožňuje efektívny dialóg a hľadanie riešení,“ informoval minister.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Na stretnutí ministri obrany identifikovali aktuálne potreby Ukrajiny a možné alternatívy ich pokrytia. V rámci dlhodobého horizontu spolupráce Naď otvoril možnosti poskytnutia ďalšej techniky sovietskeho typu v prípade zabezpečenia zodpovedajúcej náhrady tak, aby prípadné dodávky nemali negatívny vplyv na obranu Slovenska a Organizáciu severoatlantickej zmluvy.

Viac k témam: Minister obrany SR, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Naď: Sme naďalej odhodlaní podporovať Ukrajinu v jej hrdinskom boji proti Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *