Home / SLOVENSKO / Uhrík: Kotlebovci a skupina okolo Tarabu by si mali vstúpiť do svedomia

Uhrík: Kotlebovci a skupina okolo Tarabu by si mali vstúpiť do svedomia

24.5.2022 (Webnoviny.sk) – Opozičná strana Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) a skupina okolo nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu by si mali vstúpiť do svedomia a veľmi dobre si rozmyslieť, na koho stranu sa postavia. Či na stranu Igora Matoviča (OĽaNO), alebo ľudí, ktorí si želajú predčasné voľby. Na tlačovej besede to v utorok vyhlásil predseda hnutia Republika Milan Uhrík.

Mohla padnúť vláda

Parlament v utorok totiž posnul do druhého čítania návrh zákona o financovaní voľného času dieťaťa aj hlasmi poslancov ĽSNS a skupiny okolo poslanca Tarabu. Podľa Uhríka by si mali opozičné strany rozmyslieť, či návrh podporia aj v druhom a treťom čítaní.

„Keby tento návrh neprešiel, mohla padnúť vláda, povedal Uhrík. Návrh však parlament posunul do ďalšieho legislatívneho procesu, pretože časť opozície sa podľa šéfa Republiky boji predčasných volieb.

Obvinenie je politicky motivované

Uhrík sa v utorok zastal svojho poslanca Miroslava Suju, ktorý je, ako uviedol Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), obvinený zo zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Malo ísť o predaj nepotrebnej techniky v Regionálnej správe ciest v Banskej Bystrici.

Podľa Uhríka obvinenie je politicky motivované a súvisí s tým, že poslanec ohlásil kandidatúru na post banskobystrického župana. Dodal, že ide o päťročnú záležitosť a už dvakrát ju polícia vyšetrovala a prípad stopla.

Zdroj: Webnoviny.sk – Uhrík: Kotlebovci a skupina okolo Tarabu by si mali vstúpiť do svedomia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *