Home / SLOVENSKO / Mimovládka odsudzuje výroky Matoviča k LGBT menšine, ide o úbohý pokus odvrátiť pozornosť od jeho neúspechov

Mimovládka odsudzuje výroky Matoviča k LGBT menšine, ide o úbohý pokus odvrátiť pozornosť od jeho neúspechov

24.5.2022 (Webnoviny.sk) – Mimovládna organizácia Inštitút pre ľudské práva (IĽP) odsudzuje výroky ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý sa do svojich konfliktov s novinármi snaží zapojiť LGBT menšinu. IĽP pripomína, že nejde o prvé vyjadrenie tohto typu z Matovičovej strany. V tlačovej správe o tom informoval Peter Weisenbacher, riaditeľ IĽP.

„Je to takmer pravidlo, že neúspešní politici sa uchyľujú k napádaniu LGBT menšiny. Igor Matovič svojimi výrokmi dokázal, že to nie je verejnosť alebo médiá, kto jeho pôsobenie vo vláde považuje za zlyhanie, ale je to v prvom rade on sám, kto to tak vidí,“ skonštatoval Weisenbacher.

Doplnil, že z Matovičovej strany ide len o úbohý pokus o odvrátenie pozornosti od vlastných neúspechov. Weisenbacher Matovičovi pripomína, že aj LGBT ľudia platia dane, z ktorých je platený, a ktoré mu umožňujú realizovať jeho nápady.

Matovič v relácii Rádia Expres v relácii Braňo Závodský Naživo vyhlásil, že novinári na jeho osobu útočia preto, lebo nie je LGBTI orientovaný. Doplnil, že svoje vyjadrenia smerom k novinárom nepovažuje za žiadne obmedzovanie slobody slova.

Viac k témam: LGBT, Mimovládne organizácie, Minister financií SR, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO)
Zdroj: Webnoviny.sk – Mimovládka odsudzuje výroky Matoviča k LGBT menšine, ide o úbohý pokus odvrátiť pozornosť od jeho neúspechov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *