Home / šport / Tenis / Djokovič na Australian Open prehral prvý set, ale Monfilsa nakoniec zdolal

Djokovič na Australian Open prehral prvý set, ale Monfilsa nakoniec zdolal

MELBOURNE 18. januára (WebNoviny.sk) – Srbský tenisový rekonvalescent Novak Djokovič stále má šancu na rekordný siedmy celkový triumf na grandslamových Australian Open v Melbourne.

Hrdina edícií 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 a 2016 zvíťazil vo štvrtok v 2. kole nad Francúzom Gaelom Monfilsom 4:6, 6:3, 6:1, 6:3 a čaká ho Španiel Albert Ramos-Viňolas.

Djokovič sa v úvodnom sete dostal z 0:3 s dvojitým brejkom na 3:3, ale potom znova prišiel o podanie a v ôsmej a desiatej hre nevyužil po dva jednotlivé brejkbaly. Zvyšok duelu mu však jednoznačne patril. Drobnou zápletkou boli štyri Monfilsove brejkbaly v piatej hre štvrtého setu.

Djokovič vynechal polovicu sezóny 2017

Tridsaťročný Belehradčan Djokovič, po vynechaní druhej polovice sezóny 2017 pre lakeť dominantnej pravej ruky aktuálne 14. v hodnotení, zvýšil v seniorskej vzájomke proti 31-ročnému Monfilsovi (39., bol však aj na 6. priečke) na 15:1. Jedinú prehru utrpel na podujatí ITF Futures už v sezóne 2004 na antuke v talianskom Bergame.

Monfils v tom roku zvíťazil v singli juniorov na AO. Francúzsky šoumen je semifinalistom Roland Garros 2008 a US Open 2016, v druhom prípade nestačil práve na Srba.

Odporúčame:
Australian Open – 2. kolo (dvojhra mužov): Výsledky štvrtkových zápasov

Bývalý líder svetového rebríčka Djokovič sa presadil v 58 z ostatných 59 konfrontácií s tenistami z krajiny galského kohúta. Neuspel akurát proti Jo-Wilfriedovi Tsongovi v Toronte 2014. Na veľkej štvorke si Djokovič pripísal 25. triumf nad niektorým Francúzom v rade (sumárna bilancia na Majors 34:2).

Víťaz prípravného podujatia v katarskej Dauhe Monfils tiež mal minulý rok zdravotné ťažkosti. Nebol v akcii od 2. septembra, keď nedohral 3. kolo medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických a medzičasom prišiel napríklad o možnú daviscupovú slávu.

„Nole“ vlani vypadol z Istominom

Zverenec Andreho Agassiho a Radka Štěpánka Djokovič stojí proti ľavorukému rovesníkovi Ramosovi-Viňolasovi (22.) povzbudivo 4:0, na sety 10:0. Vlani v osemfinále parížskeho antukového Roland Garros triumfoval 7:6 (5), 6:1, 6:3.

Djokovič v utorok absolvoval svoje premiérové oficiálne súťažné stretnutie od júlového Wimbledonu, zdolal Američana Donalda Younga 6:1, 6:2, 6:4. Minulú stredu sa otestoval na dvoch exhibičných podujatiach v Melbourne (Kooyong Classic, Tie Break Tens). Predtým sa odhlásil z decembrovej exhibície v Abú Zabí v SAE aj spomenutej januárovej Dauhy.

„Nole“ vlani na južnej pologuli práve v 2. kole nezvládol päťsetovú bitku s uzbeckým držiteľom voľnej karty Denisom Istominom. Teraz má ďalšiu možnosť osamieť na čele melbournského historického poradia pred domácim Royom Emersonom spred Open Ery.

Australian Open – dvojhra mužov – 2. kolo

Novak Djokovič (Srb.-14) – Gael Monfils (Fr.) 4:6, 6:3, 6:1, 6:3

Viac k témam: Australian Open, Gael Monfils, Novak Djokovič, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Djokovič na Australian Open prehral prvý set, ale Monfilsa nakoniec zdolal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *