Home / šport / Hokej / Černákova Tampa Bay zdolala Toronto Maple Leafs, slovenský obranca si pripísal päť bodyčekov a dve strely (video)

Černákova Tampa Bay zdolala Toronto Maple Leafs, slovenský obranca si pripísal päť bodyčekov a dve strely (video)

13.5.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskému hokejovému obrancovi Erikovi Černákovi hrozil vo štvrtok predčasný koniec sezóny 2021/2022 už v prvom kole play-off zámorskej NHL. Jeho tím Tampa Bay Lightning však v šiestom dueli proti Torontu Maple Leafs odvrátil postupový mečbal domácim triumfom 4:3 po predĺžení a vyrovnal stav série hranej na štyri víťazstvá na 3:3 na zápasy.

Rozhodujúci siedmy súboj si vynútili aj klub Boston Bruins triumfom 5:2 nad Carolinou Hurricanes a Edmonton Oilers víťazstvom 4:2 nad Los Angeles Kings. Hráči St. Louis Blues vo štvrtok zdolali Minnesotu Wild 5:1, sériu ovládli 4:2 na zápasy a postúpili do konferenčného semifinále.

Dve strely na bránku

Černák absolvoval vo štvrtkovom dueli proti „javorovým listom“ takmer 27 minút, počas ktorých zaznamenal dva plusové body, dve strely na bránku, tri zblokované pokusy a päť bodyčekov. „Blesky“ aj tretíkrát vyrovnali stav tejto série a od roku 2019 majú v play-off bilanciu 17:0 v zápasoch, ktoré nasledovali po prehre.

Keď floridský klub skóroval ako prvý, zvíťazil v 11 z doterajších 12 stretnutí vyraďovacej časti, v ktorých mu hrozilo vyradenie. Toronto otočilo stav štvrtkového stretnutia z 0:2 na 3:2, ale nevyradilo obhajcu Stanleyho pohára.

„Mali sme šance a hrali sme dobre, ale nedokončili sme to. Vraciame sa domov s ďalšou príležitosťou postúpiť, teraz už pôjde o všetko. Tešíme sa na to,“ povedal útočník Auston Matthews, citoval ho oficiálny web profiligy.

„Lavína“ vyradila Predátorov

Tento americký útočník Maple Leafs sa stal finalistom Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča základnej časti spolu s brankárom Igorom Šesťorkinom z New Yorku Rangers a útočníkom Connorom McDavidom z Edmontonu Oilers.

Práve kapitán „olejárov“ prispel vo štvrtok k udržaniu svojho tímu v sérii proti „kráľom“ ďalšími troma bodmi a s ich celkovým počtom 12 (3+9) je priebežným lídrom bodovania tohtoročného play-off. V ňom už je známa prvá séria druhého kola, v ktorej sa stretnú Colorado Avalanche a St. Louis Blues. „Lavína“ vyradila v úvodnom kole vyraďovacej časti Nashville Predators 4:0 na zápasy.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Černákova Tampa Bay zdolala Toronto Maple Leafs, slovenský obranca si pripísal päť bodyčekov a dve strely (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *