Home / SVET / Rusi dopadnú v prípade Charkova zrejme rovnako ako pri Kyjeve, ich plány sa skončia obrovským neúspechom

Rusi dopadnú v prípade Charkova zrejme rovnako ako pri Kyjeve, ich plány sa skončia obrovským neúspechom

12.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské sily podľa ukrajinskej armády pokračujú v leteckých útokoch na mariupoľskú oceliareň Azovstaľ a tlačia na postup na mestá na východe Ukrajiny. Vo svojom operačnom vyhlásení k 78. dňu vojny generálny štáb ukrajinskej armády uviedol, že Rusi tiež delostrelecky a granátometmi ostreľovali ukrajinských vojakov v smere na Zaporižžia.

Útoky v Černihivskej a Sumskej oblasti

Ruské delostrelectvo ostreľovalo aj jednotky severne od druhého najväčšieho ukrajinského mesta Charkov a ukrajinský generálny štáb hlásil aj útoky v Černihivskej a Sumskej oblasti.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

V Doneckej a Luhanskej oblasti ukrajinská armáda zaznamenala „čiastočný úspech“ v postupe Ruska. Ukrajinské sily podľa hlásenia odrazili deväť ruských útokov a zničili niekoľko dronov a vojenských vozidiel.

Rusi však nie sú na úplnom ústupe

Spravodajský web BBC tiež referuje, že ukrajinskí vojaci postupne zatláčajú ruské sily ďaleko od Charkova.

Plány na dobytie Kyjeva sa pre ruskú armádu skončili obrovským neúspechom a podobný scenár sa začína napĺňať i v prípade Charkova. Ukrajinská armáda oznámila, že ruské delostrelectvo už nie je v dosahu mesta. Ukrajinskí obrancovia najnovšie oslobodili dedinu Pytomnyk.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruské sily však nie sú na úplnom ústupe, ako to bolo pred niekoľkými týždňami v okolí Kyjeva. Predpokladá sa, že posilňujú iné taktické práporové skupiny a pokúšajú sa podporiť svoje zásobovacie trasy.

Viac k témam: Charkov, Kyjev, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi dopadnú v prípade Charkova zrejme rovnako ako pri Kyjeve, ich plány sa skončia obrovským neúspechom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko zaútočilo raketami na čiernomorský prístav Pivdennyj, potvrdil prezident Zelenskyj

Na mimoriadnom zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli to potvrdil Volodymyr Zelenskyj.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *