Home / SVET / Baerbocková neohlásene pricestovala na Ukrajinu, šéfka nemeckej diplomacie sa stretla aj s obyvateľmi Buče

Baerbocková neohlásene pricestovala na Ukrajinu, šéfka nemeckej diplomacie sa stretla aj s obyvateľmi Buče

10.5.2022 (Webnoviny.sk) – Nemecká ministerka zahraničných vecí v utorok pricestovala na neohlásenú návštevu Ukrajiny. Annalena Baerbocková je najvyššie postavenou predstaviteľkou nemeckej vlády na návšteve krajiny od začiatku ruskej invázie.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ministerka sa stretla s obyvateľmi mesta Buča, v ktorom ruská armáda spáchala vojnové zločiny. Je tak ďalšou zo série diplomatov a lídrov, ktorí prišli do tohto mesta neďaleko Kyjeva. Informuje o tom portál bbc.com.

Rusko popiera, že sa jeho vojaci v Buči dopustili nejakých zločinov, hoci počas mesiac trvajúcej ruskej okupácie v meste zabili stovky Ukrajincov a po oslobodení mesta na jeho území našli masový hrob.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Buča (fotografie)

Viac k témam: Buča, oficiálna návšteva, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Baerbocková neohlásene pricestovala na Ukrajinu, šéfka nemeckej diplomacie sa stretla aj s obyvateľmi Buče © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *