Home / SLOVENSKO / Odíde Bugár po 30 rokoch v politike na dôchodok či založí novú stranu? Politológ má v tom jasno

Odíde Bugár po 30 rokoch v politike na dôchodok či založí novú stranu? Politológ má v tom jasno

8.5.2022 (Webnoviny.sk) – Béla Bugár už po 30 rokoch v politike nezaloží žiadnu ďalšiu stranu a odíde na zaslúžený politický dôchodok. Predpokladá to politológ Radoslav Štefančík z Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Reagoval tým na tohtotýždňové vyjadrenie Bugára, ktorý oznámil, že pre názorové nezhody so Stranou maďarskej komunity (SMK) odchádza z platformy maďarských politických strán Szövetség – Aliancia.

„Je to typický prejav slovenskej politiky. Odchádzať z politických strán a zakladať nové. Politici maďarskej národnosti by mali dokázať, že aj bez Bélu Bugára dokážu osloviť voličov a nestavať politiku len na zdôrazňovaní národnostných rozdielov, ale prichádzať s novými riešeniami existujúcich problémov, ktoré sa budú vzťahovať na celú spoločnosť,“ zdôraznil Štefančík.

Béla Bugár bol podľa jeho slov jednou z najvýraznejších politických tvárí príslušníkov maďarskej menšiny žijúcich na Slovensku.

„Na jesenné komunálne a regionálne voľby jeho odchod z politiky nemusí mať žiadny dopad, keďže v týchto typoch volieb ide o miestne autority, ktoré sa bez Bélu Bugára určite zaobídu,“ dodáva politológ.

Fotogaléria: Béla Bugár

Viac k témam: Dôchodok, Odchod zo strany
Zdroj: Webnoviny.sk – Odíde Bugár po 30 rokoch v politike na dôchodok či založí novú stranu? Politológ má v tom jasno © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *