Home / SLOVENSKO / Hlasovanie o väzobnom stíhaní opäť ukázalo nestabilitu koalície, podľa SaS má jej budúcnosť v rukách Heger

Hlasovanie o väzobnom stíhaní opäť ukázalo nestabilitu koalície, podľa SaS má jej budúcnosť v rukách Heger

5.5.2022 (Webnoviny.sk) – Budúcnosť koalície je podľa predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita (SaS) v rukách premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) a nemal by zostať ticho.

Reagujú tak na stredajšie hlasovanie o obvinenom Robertovi Ficovi, ktorého parlament nevydal na väzobné stíhanie. Informoval o tom hovorca strany SaS Ondrej Šprlák.

Snahy rozbiť koalíciu

„Napriek tomu, že Igor Matovič (OĽaNO) sa snaží hovoriť o SaS ako tej, ktorá rozbíja vládu, je to práve hlasovanie dvoch poslankýň OĽaNO a celého klubu Sme rodina, ktorí popreli jej zmysel a hodnoty,“ informoval Šprlák.

Predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš po hlasovaní informoval o tom, že podá návrh na vylúčenie poslankýň Romany Tabak a Kataríny Hatrákovej z klubu OĽaNO.

Poslankyne sa spreneverili hodnotám hnutia

Dôvodom bolo podľa Šipoša spreneverenie hodnotám hnutia. Poslankyne hnutia nezahlasovali za vydanie obvineného šéfa Smeru na väzobné stíhanie. Katarínu Hatrákovú z poslaneckého klubu OĽaNO napokon vylúčii.

„Ja ešte o ničom neviem a svedomie je najviac,“ reagovala pre agentúru SITA Romana Tabak v reakcii na medializované informácie o svojom vylúčení z poslaneckého klubu OĽaNO.

Viac k témam: kauza Súmrak, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Väzobné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlasovanie o väzobnom stíhaní opäť ukázalo nestabilitu koalície, podľa SaS má jej budúcnosť v rukách Heger © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *