Home / SLOVENSKO / Tresty pre užívateľov marihuany sa zmiernili. Čo vám môže hroziť teraz?

Tresty pre užívateľov marihuany sa zmiernili. Čo vám môže hroziť teraz?

2.5.2022 (Webnoviny.sk) – Tresty pre užívateľov marihuany sa od 1. mája zmiernili. V daný deň totiž nadobudla účinnosť novela Trestného zákona. V prípade prechovávateľov marihuany pre vlastnú potrebu sa súdu po novom umožní uložiť im namiesto trestu odňatia slobody ochranné liečenie, a to za podmienky, že s tým páchateľ bude súhlasiť.

Ak sa odsúdený v skúšobnej dobe neosvedčí, teda ak poruší podmienky ochranného liečenia, súd mu môže uložiť trest aj pred uplynutím skúšobnej doby.

Zmiernia sa aj trestné sadzby pre recidivistov, ktorí boli prechovávateľmi marihuany prekračujúce množstvá považované pre vlastnú potrebu, konkrétne nad desať dávok. Podľa predkladateľov novely sa nemenia tresty pre tvrdé drogy a ani pre dílerov drog.

Poslanci parlamentu schválili novelu v polovici marca a prezidentka SR Zuzana Čaputová ju následne podpísala koncom marca.

Viac k témam: Marihuana, Novela Trestného zákona
Zdroj: Webnoviny.sk – Tresty pre užívateľov marihuany sa zmiernili. Čo vám môže hroziť teraz? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *