Home / šport / Tenis / Svitolinová na Australian Open otočila zápas a čaká ju derby proti Kosťukovej

Svitolinová na Australian Open otočila zápas a čaká ju derby proti Kosťukovej

MELBOURNE 17. januára (WebNoviny.sk) – Okrem dánskej tenistky Caroliny Wozniackej predviedla v 2. kole grandslamových Australian Open v Melbourne aj ukrajinská štvorka podujatia Elina Svitolinová.

Svitolinová prevýšila Češku Kateřinu Siniakovú 4:6, 6:2, 6:1 a má pred sebou derby proti ešte len 15-ročnej Marte Kosťukovej. Voľnou kartou do kvalifikácie vyzbrojená vlaňajšia šampiónka miestnej dvojhry junioriek dosiahla piaty triumf za necelý týždeň, zdolala domácu „wild card“ Oliviu Rogowskú 6:3, 7:5.

 

„Druhý a tretí set sa síce skončili 6:2, 6:1, ale ten rozhodujúci pocitovo akoby dopadol 8:6. Bolo to dnes pre mňa veľmi náročné. Necítim sa nejako skvele a nekoncentrovala som sa na správne veci. Preto som si to skomplikovala,“ vyhlásila po triumfe v Rod Laver Arene víťazka prípravného podujatia v Brisbane Svitolinová a dodala: „Pred turnajom tu boli nejaké záležitosti, vyvstal veľký otáznik, či vôbec pôjdem na kurt na 1. kolo.“

Svitolinová síce na „winnery“ zaostala v porovnaní so Siniakovou 22:31, ale zároveň urobila výrazne menej nevynútených chýb – 26:48.

Australian Open – dvojhra žien – 2. kolo

Elina Svitolinová (Ukr.-4) – Kateřina Siniaková (ČR) 4:6, 6:2, 6:1

Viac k témam: Australian Open, Elina Svitolinová, Kateřina Siniaková, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Svitolinová na Australian Open otočila zápas a čaká ju derby proti Kosťukovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novak Djokovič dostal fľašou po hlave od fanúšika, na druhý deň už nosil v Ríme prilbu (video)

Hovorca Talianskej tenisovej federácie Alessandro Catapano uviedol, že Djokovič mal na hlave trochu krvi, ale stehy neboli potrebné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *