Home / SLOVENSKO / V rámci kauzy Očistec má súd schvaľovať dohody s ďalšími policajtmi

V rámci kauzy Očistec má súd schvaľovať dohody s ďalšími policajtmi

30.4.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na utorok 3. mája verejné zasadnutie s obvinenými bývalými policajtmi Milanom Žáčikom a Ivanom Bobockým Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v ich prípade konkrétne podal na súd návrh dohody o vine a treste.

Orgány činné v trestnom konaní Milanovi Žáčikovi a Ivanovi Bobockému pripisujú činnosť pre zločineckú skupinu a s tým spojené trestné činy prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Bývalí príslušníci Národnej kriminálnej agentúry boli vyčlenení na samostatné konanie v rámci kauzy Očistec.

Podľa medializovaných informácií sa obvinení mimo iného v minulosti podieľali na sledovaní vtedajších opozičných politikov, konkrétne súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) alebo špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

V rámci akcie Očistec zadržali koncom roka 2020 viacerých bývalých vysokých policajných funkcionárov. Stíhaní sú napríklad pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy alebo trestný čin zneužívania právomocí verejného činiteľa. V kauze figurujú okrem iných aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, exšéf Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško alebo bývalý riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer.

Viac k témam: Kauza Očistec, Korupcia, Úplatok, Zločinecká skupina, Zneužitie právomoci verejného činiteľa
Zdroj: Webnoviny.sk – V rámci kauzy Očistec má súd schvaľovať dohody s ďalšími policajtmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *