Home / SVET / Morálka v ruských silách na Ukrajine je oslabená, tvrdia Briti. Rusko v bojoch stále čelí značným výzvam

Morálka v ruských silách na Ukrajine je oslabená, tvrdia Briti. Rusko v bojoch stále čelí značným výzvam

30.4.2022 (Webnoviny.sk) – V ruských silách na Ukrajine pravdepodobne panuje oslabená morálka. Vo svojej sobotňajšej správe o situácii na Ukrajine to uvádza britské ministerstvo obrany.

Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedlo, že Rusko v bojoch „stále čelí značným výzvam“. Rezort verí, že ruské sily „boli nútené zlúčiť a premiestniť vyčerpané a nesúrodé jednotky z neúspešných postupov na severovýchode Ukrajiny“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Neuviedol, ako k tomuto hodnoteniu dospel, no analytici sa podľa agentúry AP domnievajú, že ruské sily, ktorým sa na začiatku vojny nepodarilo dobyť Kyjev, premiestnili bez času potrebného na riadne prezbrojenie a opätovné vybavenie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ministerstvo tiež uviedlo, že Moskva dúfa, že reorganizuje svoje úsilie a skráti zásobovacie trasy. Nedostatok zručností na úrovni jednotiek a nekonzistentná letecká podpora spôsobili, že Rusko nie je schopné plne využiť svoju bojovú kapacitu, a to aj napriek lokalizovaným zlepšeniam, dodalo.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Morálka v ruských silách na Ukrajine je oslabená, tvrdia Briti. Rusko v bojoch stále čelí značným výzvam © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *