Home / šport / Hokej / Slováci v príprave pred MS v hokeji porazili v Drážďanoch Nemcov, rozhodli už v prvej tretine

Slováci v príprave pred MS v hokeji porazili v Drážďanoch Nemcov, rozhodli už v prvej tretine

29.4.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia v piatok dosiahla druhé víťazstvo v záverečnej časti príprave na májové majstrovstvá sveta vo Fínsku.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v nemeckých Drážďanoch zdolali domácich Nemcov 3:1 a v 66. vzájomnom súboji zaznamenali 37. triumf.

Slováci strelili všetky tri góly v prvej tretine a Nemcov zdolali v piatom z ostatných šiestich stretnutí. Odveta je na programe na rovnako mieste v sobotu o 17.00 h.

Ivan strelil premiérový gól

Slováci boli od úvodu stretnutia lepší a presadili sa aj pred súperovou bránkou. Otvárací gól duelu a svoj prvý v piatom reprezentačnom zápase strelil v piatej minúte Marek Valach, ktorý dorazil za nemeckého gólmana Mirka Pantkowského strelu Olivera Okuliara.

Domáci brankár predviedol neistý zákrok aj v 13. minúte po zakončení Michala Krištofa – puk mu prešiel pomedzi betóny a Adam Liška ho pohotovo poslal do bránky. Jeho ôsmy gól v 41. dueli v drese Slovenska znamenal vedenie 2:0.

Rozhodcovia síce ešte skúmali na videozázname kontakt Roberta Lantošiho s Pantkowským, ale gól po porade uznali.

O 54 sekúnd neskôr bol náskok slovenského výberu už trojgólový, presnou strelou z ľavého kruhu do hornej časti bránky sa prezentoval Michal Ivan. Bol to jeho premiérový presný zásah v 11. zápase v reprezentácii.

Slováci inkasovali v presilovke

Na prelome prvej a druhej tretiny hrali Slováci presilovku, v nej však inkasovali jediný gól v zápase, Matej Tomek po šanci domácich nemal puk v moci a kým prišiel hvizd rozhodcu, Alexander Ehl ho stihol dostať do slovenskej bránky.

Nemci po strelenom góle ožili a v druhej tretine boli aktívnejší. Tomek mal veľa práce, ale podržal svoj tím. V tretej dvadsaťminútovke síce skóroval aj Okuliar, no jeho zásah rozhodcovia neuznali pre hru s vysokou hokejkou.

Za najlepších hráčov duelu vyhlásili slovenského kapitána Petra Čerešňáka a z domácich hráčov Tobiasa Edera.

Po troch aprílových prípravných zápasoch majú Slováci bilanciu dva triumfy a jedna prehra. Po spomenutej sobotňajšej odvete v Drážďanoch ešte slovenský tím absolvuje pred MS dva zápasy, v Žiline si v úvode mája zmeria sily s výbermi Francúzska a Nórska. Svetový šampionát vo Fínsku je naplánovaný na 13. až 29. mája.

Prípravný medzištátny zápas – Drážďany:

Nemecko – Slovensko 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)

Góly: 22. Ehl – 5. M. Valach (Okuliar, Faško-Rudáš), 13. Liška (Krištof, Lantoši), 13. Ivan (Minárik, Grman)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0.
Zostavy:
Nemecko: Pantkowski – Huttl, Moser, Bender, Munzenberger, Huss, Rögl, Karrer, Zimmermann – Fischbuch, Jentzsch, Loibl – Eder, Blank, Karachun – Braun, Soramies, Höfflin – Fleischer, Leonhardt, Ehl
Slovensko: Tomek – Čerešňák, Rosandič, Bučko, Jánošík, Grman, Ivan, Romančík, Koch – Lantoši, Krištof, Liška – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Regenda, Kollár, Minárik – Faško-Rudáš, Valach, Okuliar

Viac k témam: Prípravný zápas, Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci v príprave pred MS v hokeji porazili v Drážďanoch Nemcov, rozhodli už v prvej tretine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *