Home / SLOVENSKO / Polícia zadržala pre drogy troch mužov, predaj nelegálnych látok mal zakrývať autoservis

Polícia zadržala pre drogy troch mužov, predaj nelegálnych látok mal zakrývať autoservis

28.4.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia v pondelok 25. apríla obmedzila na osobnej slobode v rôznych častiach bratislavského kraja troch mužov, ktorí sa podieľali na nedovolenej výrobe drog. Ich predaj mal podľa policajtov zakrývať autoservis. Informovala o tom Polícia SR – Bratislavský kraj vo svojom profile na sociálnej sieti.

Hrozí im až pätnásť rokov väzenia

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave na základe informácií získaných v rámci operatívno-pátracej činnosti začal trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spolupáchateľstvom.

Súčasne vzniesol obvinenie dvom mužom, ktorým v prípade preukázania viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov. Ide o 41-ročného Jozefa Š. zo Senca a 39-ročného Vladimíra B. z Malinova. Spolu s Jozefom Š. bol zadržaný aj 37-ročný Norbert N. z obce Hrubý Šúr, voči ktorému vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za trestný čin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Páchateľ už bol pre drogy odsúdený

Policajti priblížili, že Jozef Š. mal pri sebe v čase zadržania v priestoroch autoservisu a v aute plastové vrecko s kryštalickým materiálom s hmotnosťou 9,063 g. Expertíznym skúmaním bolo zistené, že ide o metamfetamín, čo zodpovedá 90 bežným jednotlivým dávkam drogy. Norbert N. mal pri sebe v čase zadržania v priestoroch autoservisu v plastovej tube s uzatvárateľným vrchnákom biely kryštalický materiál s hmotnosťou 111 mg. Išlo o metamfetamín, z ktorej by bolo možné vyrobiť jednu obvyklú dávku drogy.

Vladimír B. mal pri sebe v čase zadržania v priestoroch bývalého družstva tubu, sklenený pohár s obsahom zelenej sušiny. Expertízne skúmanie ukázalo, že ide o konope o celkovej hmotnosti 79,04 g, čo zodpovedá 158 bežným dávkam drogy, kryštalický materiál s celkovou hmotnosťou 10,591 g s obsahom účinnej látky metamfetamín, z ktorej by bolo možné pripraviť 105 bežných dávok drogy. „Tento páchateľ sa dopúšťal skutku aj napriek tomu, že bol rozsudkom Okresného súdu Pezinok dňa 31. januára 2011 právoplatne odsúdený za spáchanie zločinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi,“ konštatovala polícia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Drogy, Zatknutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia zadržala pre drogy troch mužov, predaj nelegálnych látok mal zakrývať autoservis © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *