Home / SLOVENSKO / Za nákup predražených CT prístrojov si exriaditeľ odboru na žilinskej župe posedí päť rokov za mrežami

Za nákup predražených CT prístrojov si exriaditeľ odboru na žilinskej župe posedí päť rokov za mrežami

27.4.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR uznal bývalého riaditeľa odboru vnútornej správy Žilinského samosprávneho kraja Jána Jarošíka právoplatne za vinného zo zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní.

Ako ďalej na sociálnej sieti informoval Úrad špeciálnej prokuratúry, súd obžalovanému uložil trest odňatia slobody v trvaní piatich rokov v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

„Skutok spočíval v obstaraní dvoch tomografických prístrojov CT pre dve nemocnice v Žilinskom kraji. Samosprávny kraj v dôsledku takto zmanipulovaného verejného obstarávania vykonávaného odsúdeným J. J. podpísal zmluvy o dodaní dvoch počítačových tomografov, ako aj pozáručného servisu k nim, za ktorý zaplatil v priebehu piatich rokov viac finančných prostriedkov, než za rovnaké plnenie ponúkal v obstarávaní druhý neúspešný uchádzač,“ uviedol ÚŠP.

Treba dodať, že Jarošík bol o možnosti zneužitia ním nastavených kritérií upozorňovaný zamestnancami dotknutých nemocníc, rovnako ako právnikom samosprávneho kraja.

Viac k témam: CT prístroj, Machinácie, Súdy, Väzenie, Verejné obstarávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Za nákup predražených CT prístrojov si exriaditeľ odboru na žilinskej župe posedí päť rokov za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

5 tipov na knihy o ochrane prírody, ktoré sa oplatí prečítať

Marec je už tradične ideálnym časom na ponorenie sa do sveta literatúry. Máte aj vy chuť začítať sa do dobrej knihy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *