Home / SLOVENSKO / Slováci sa ani po desaťročiach nevyliečili z kremeľskej propagandy, už čoskoro však EÚ „dopletie bič“ na trollov a konšpirátorov

Slováci sa ani po desaťročiach nevyliečili z kremeľskej propagandy, už čoskoro však EÚ „dopletie bič“ na trollov a konšpirátorov

27.4.2022 (Webnoviny.sk) – Štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS) konštatuje, že Slovensko ešte stále „nie je vyliečené z choroby menom kremeľská propaganda“.

Bič na trollov a konšpirátorov

V porovnaní s Českou republikou sa Slováci omnoho menej stotožňujú s tým, že sú súčasťou informačnej vojny vedenej režimom ruského prezidenta Vladimira Putina.

Klus vo svojom profile na sociálnej sieti konštatuje, že Európska únia (EÚ) už dopletá bič na internetových trollov a konšpirátorov.

Nelegálny obsah či dezinformácie

„Na tento problém sa snažím upozorňovať dlhodobo, a to aj na európskej úrovni. A preto ma teší, že vyjednávači Európskeho parlamentu a Rady EÚ, združujúcej členské štáty Únie, sa nedávno predbežne dohodli na novom zákone o digitálnych službách,“ povedal Klus.

Doplnil, že táto dôležitá právna norma má zaistiť prísnejšiu reguláciu online platforiem, väčšiu ochranu spotrebiteľov a rýchlejšie odstraňovanie nelegálneho obsahu z internetových platforiem, vrátane nenávistných prejavov, škodlivých dezinformácií a vojnovej propagandy.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Dezinformácie, Informačná vojna, Konšpiračné teórie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci sa ani po desaťročiach nevyliečili z kremeľskej propagandy, už čoskoro však EÚ „dopletie bič“ na trollov a konšpirátorov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *