Home / SLOVENSKO / Komu patrí budova, ktorú donedávna využíval Čistý deň? Súd konečne rozhodol

Komu patrí budova, ktorú donedávna využíval Čistý deň? Súd konečne rozhodol

27.4.2022 (Webnoviny.sk) – Trnavský samosprávny kraj je vlastníkom aj druhej budovy, ktorú využívalo resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante. V niekoľkoročnom spore o vlastníctvo budovy o tom rozhodol Okresný súd v Galante. O verdikte súdu informoval trnavský župan Jozef Viskupič.

„Po tom, ako Čistý deň prišiel v roku 2018 o akreditáciu, bolo našou prioritou získanie dvoch budov v Galante, ktoré využíval, späť. Po dlhých naťahovačkách sa nám to podarilo. Prvú budovu sme už získali a poskytujeme v nej sociálne služby. Vďaka rozhodnutiu súdu získame aj druhú nehnuteľnosť,“ povedal Viskupič s tým, že paralelne prebiehajú ďalšie súdne spory.

Vrátenia sa dožadovali súdnou cestou

Nezisková organizácia Čistý deň pôvodne využívala dva objekty v Galante v mestskej časti Hody, ktoré sú majetkom Trnavského samosprávneho kraja.

Krajskí poslanci v júni 2018 rozhodli o ukončení prenájmu jednej budovy a ukončení výpožičky druhej budovy. Budovu z prenájmu neziskovka vrátila, vypožičanú vrátiť odmietala. Samosprávny kraj sa preto jej vrátenia dožadoval súdnou cestou

Rozhodujúce bolo odobratie akreditácie

Na výpožičke budovy dohodli ešte v roku 2005. Kraj sa zaviazal po pätnástich rokoch užívania predať ju neziskovke za jednu korunu, čo malo nastať v roku 2020.

Výpožičku mohol Trnavský samosprávny kraj zrušiť, ak vypožičiavateľ prestane plniť dohodnutý účel, čo sa podľa župy v júli 2018 po odobratí akreditácie Čistému dňu aj stalo.

Viac k témam: Kauza čistý deň, Nehnuteľnosti, Súdny spor
Zdroj: Webnoviny.sk – Komu patrí budova, ktorú donedávna využíval Čistý deň? Súd konečne rozhodol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *