Home / šport / Tenis / Wozniacka sa v 2. kole Australian Open dostala z manka 1:5, obrat predviedla aj Svitolinová

Wozniacka sa v 2. kole Australian Open dostala z manka 1:5, obrat predviedla aj Svitolinová

MELBOURNE 17. januára (WebNoviny.sk) – Dánska tenistka Caroline Wozniacka v stredu zázračne zotrvala na melbournských grandslamových Australian Open. Dvojka svetového rebríčka sa v 2. kole dostala z manka 1:5 a 15:40 na príjme v treťom sete proti Chorvátke Jane Fettovej. Niekdajšia líderka singlového renkingu Wozniacka po odvrátení dvoch mečbalov triumfovala 3:6, 6:2, 7:5.

„Dnes rozhodli skúsenosti. Zažila som takéto stavy už veľakrát a vedela som, ako sa súperka cíti,“ povedala podľa twitteru podujatia úradujúca koncosezónna majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Wozniacka, ktorú v 3. kole otestuje postupujúca z duelu Kiki Bertensová (Hol.-30) – Nicole Gibbsová (USA).

Finalistka US Open 2009 a 2014 Wozniacka by v prípade prieniku medzi najlepších 16 čelila lepšej zo súboja Kateryna Bondarenková (Ukr.) – Magdaléna Rybáriková (SR-19).

Súperka Svitolinovej má len 15 rokov

„Pochopiteľne, uľavilo sa mi. Bojovala som o každý bod a dočkala som sa odmeny za takýto prístup. Som rada, že som si vyslúžila ďalšiu šancu,“ skonštatovala Wozniacka po prekonaní 119. ženy renkingu Fettovej.

Odporúčame:
Fantastická Rybáriková postúpila do 3. kola Australian Open, s Bondarenkovou nehrala sedem rokov

Obrat, hoci menej extrémny, predviedla aj ukrajinská štvorka podujatia Elina Svitolinová. Prekonala Češku Kateřinu Siniakovú 4:6, 6:2, 6:1 a má pred sebou derby proti ešte len 15-ročnej Marte Kosťukovej. Voľnou kartou do kvalifikácie vyzbrojená vlaňajšia šampiónka miestnej dvojhry junioriek dosiahla piaty triumf za necelý týždeň, zdolala domácu „wild card“ Oliviu Rogowskú 6:3, 7:5.

Bencicová vyradila legendu Wiliamsovú

„Druhý a tretí set sa síce skončili 6:2, 6:1, ale ten rozhodujúci pocitovo akoby dopadol 8:6. Bolo to dnes pre mňa veľmi náročné. Necítim sa nejako skvele a nekoncentrovala som sa na správne veci. Preto som si to skomplikovala,“ vyhlásila po triumfe v Rod Laver Arene víťazka prípravného podujatia v Brisbane Svitolinová a dodala: „Pred turnajom tu boli nejaké záležitosti, vyvstal veľký otáznik, či vôbec pôjdem na kurt na 1. kolo.“ Svitolinová síce na „winnery“ zaostala v porovnaní so Siniakovou 22:31, ale zároveň urobila výrazne menej nevynútených chýb – 26:48.

Odporúčame:
Australian Open – 2. kolo (dvojhra žien): Výsledky stredajších zápasov

Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová v pondelok v šlágri vyradila americkú legendu a obhajkyňu finálovej účasti Venus Williamsovú, ale v 2. kole nečakane padla s thajskou kvalifikantkou Luksikou Kumkhumovou – 1:6, 3:6.

Z nasadených aktérok v tento deň skončili Rusky Anastasia Pavľučenkovová (Ukrajinka Kateryna Bondarenková vyzve Magdalénu Rybárikovú) a Daria Kasatkinová (nestačila na Poľku Magdu Linettovú), obe značne prichádzajú do úvahy na februárové bratislavské fedcupové stretnutie so Slovenkami.

Viac k témam: Australian Open, Caroline Wozniacka, Elina Svitolinová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Wozniacka sa v 2. kole Australian Open dostala z manka 1:5, obrat predviedla aj Svitolinová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *