Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová vyzdvihla posolstvo Milady Horákovej, ktorá bola mučená za svoje postoje a podporu demokratických hodnôt

Prezidentka Čaputová vyzdvihla posolstvo Milady Horákovej, ktorá bola mučená za svoje postoje a podporu demokratických hodnôt

26.4.2022 (Webnoviny.sk) – Milada Horáková verila v ľudí a v demokraciu, no aj napriek tomu čelila väzeniu a mučeniu nielen počas druhej svetovej vojny, ale aj v časoch komunistického režimu, ktorý ju napokon popravil.

Prezidentka Zuzana Čaputová to konštatovala vo svojom profile na sociálnej sieti po tom, ako si pozrela divadelné predstavenie o jej živote v Štátnom divadle v Košiciach.

„Aká je cena slobody? Aká je cena viery vo vlastné presvedčenie a hodnoty? Milada Horáková zaplatila tú najvyššiu. V pondelok večer som v Štátnom divadle v Košiciach videla unikátne divadelné predstavenie o jej živote. Silné a dojímavé. Aj vďaka nemu posolstvo Milady Horákovej znovu ožilo,“ povedala prezidentka.

Hlava štátu dodala, že Milada Horáková aj napriek odsúdeniu ostala pevná a verná hodnotám, ktorým verila. „To je úloha nás všetkých. Neúnavná snaha o svet založený na silných morálnych základoch. Lebo demokracia je taká, aká je väčšina ľudí, ktorí ju tvoria,“ uzavrela Čaputová.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Demokracia, Komunistický režim, Mučenie, Väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová vyzdvihla posolstvo Milady Horákovej, ktorá bola mučená za svoje postoje a podporu demokratických hodnôt © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *