Home / SVET / Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi neodsúdila vojnové zločiny páchané na Ukrajine, patriarcha Kirill sa postavil na stranu Putina

Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi neodsúdila vojnové zločiny páchané na Ukrajine, patriarcha Kirill sa postavil na stranu Putina

24.4.2022 (Webnoviny.sk) – Líder ruskej pravoslávnej cirkvi, patriarcha Kirill, vyjadril nádej, že konflikt na Ukrajine sa čoskoro skončí. Počas vystúpenia v predvečer pravoslávnej Veľkej noci však neodsúdil vojnu a ruskú agresiu v susednom štáte. Referuje o tom spravodajský web BBC.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Nech Pán v prvom rade zmieri našich ľudí na Ukrajine, v Donbase, kde sa stále prelieva krv,“ povedal na slávnosti v Moskve. Toto vyhlásenie bolo odzrkadlením slov ruského prezidenta Vladimira Putina, že Rusi a Ukrajinci sú v podstate ten istý národ.

„Daj Bože, aby tento veľkonočný dar pomohol tým, ktorí sú zapojení do tohto ťažkého konfliktu, upokojil ich srdcia, mysle, duše, aby sa čo najskôr skončili súrodenecké spory a zavládol dlho očakávaný pokoj,“ povedal patriarcha.

Kirill, ktorý je blízky spojenec Putina, už v minulosti vyjadril podporu ofenzíve Moskvy na Ukrajine, čím rozhneval niektorých členov ruskej pravoslávnej cirkvi doma aj v zahraničí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Pravoslávna cirkev, rusko-ukrajinský konflikt, Veľká noc, Vojnové zločiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi neodsúdila vojnové zločiny páchané na Ukrajine, patriarcha Kirill sa postavil na stranu Putina © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *