Home / SVET / Vojna na Ukrajine by mohla trvať až do konca budúceho roka, podľa Johnsona je to reálna možnosť

Vojna na Ukrajine by mohla trvať až do konca budúceho roka, podľa Johnsona je to reálna možnosť

22.4.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 22. apríla 2022, 14:50

Spojené kráľovstvo na budúci týždeň opäť otvorí ambasádu v ukrajinskej metropole Kyjev. Ako referuje spravodajský web BBC, počas návštevy Indie to povedal britský premiér Boris Johnson.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Vojna môže trvať ešte dlho

Na tlačovej konferencii v Naí Dillí taktiež vyhlásil, že existuje „reálna možnosť“, že vojna na Ukrajine potrvá až do konca budúceho roka. Povedal to po tom, ako sa ho opýtali, či súhlasí s tajnými službami, ktoré naznačili, že ruské bombardovanie Ukrajiny môže pokračovať do konca budúceho roka.

Putin má obrovskú armádu. A má veľmi ťažkú politickú pozíciu, pretože urobil katastrofálnu chybu. Jediná možnosť, ktorú teraz naozaj má, je pokračovať v pokusoch používať svoj otrasný vyhladzovací prístup poháňaný delostrelectvom a v snahách rozdrviť Ukrajincov,“ povedal Johnson.

Britský premiér dodal, že bez ohľadu na to, akú vojenskú prevahu bude mať Putin v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov, „nebude schopný dobyť ducha ukrajinského ľudu“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Poľsku možno pošlú náhradné tanky

Podľa britského premiéra krajina taktiež zvažuje vyslanie tankov do Poľska ako náhradu za tanky T-72, ktoré Poliaci posielajú na Ukrajinu.

Ako uviedol, Londýn sa zaoberá poskytnutím zásob do krajín, ktoré by chceli poskytnúť Ukrajine ťažšie zbrane. Súčasťou toho je aj poskytnutie tankov Poľsku.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Vojna na Ukrajine by mohla trvať až do konca budúceho roka, podľa Johnsona je to reálna možnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *