Home / SVET / Kedy sa skončí vojna na Ukrajine? Podľa Podoľaka to môže byť pri priamych rozhovoroch Zelenského s Putinom

Kedy sa skončí vojna na Ukrajine? Podľa Podoľaka to môže byť pri priamych rozhovoroch Zelenského s Putinom

21.4.2022 (Webnoviny.sk) – Vojna na Ukrajine „sa môže skončiť priamymi rozhovormi“ medzi prezidentmi Ukrajiny a Ruska – Volodymyrom Zelenským a Vladimirom Putinom. Ako referuje spravodajský web CNN, povedal to poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak.

Poznamenal, že rozhovory sú síce možné, no čaká na posúdenie situácie, ako bude v najbližších dňoch pokračovať ruská vojenská ofenzíva na východe Ukrajiny.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa Podoľaka tím právnikov, konzultantov a vyjednávacia skupina z ukrajinskej strany na tom pracuje a dodal, že dúfa, že „pozícia prezidenta Volodymyra Zelenského bude v týchto rozhovoroch mimoriadne silná“.

V súvislosti so zintenzívnením ruskej agresie v Donbase Podoľak podotkol, že ruská armáda má dostatok zdrojov a rakiet, a preto naďalej bombarduje ukrajinské mestá. „Stále majú personálnu silu a množstvo techniky. Preto chvíľu počkajme a potom budeme môcť posúdiť pozície strán,“ povedal Podoľak a doplnil, že v priebehu budúceho týždňa či týždňa a pol bude jasnejšie, ako by sa situácia mohla vyvinúť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Kedy sa skončí vojna na Ukrajine? Podľa Podoľaka to môže byť pri priamych rozhovoroch Zelenského s Putinom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *