Home / SVET / Zatknutý ruský politik Medvedčuk sa ponúkol na výmenu za civilistov, má osobné vzťahy s Putinom

Zatknutý ruský politik Medvedčuk sa ponúkol na výmenu za civilistov, má osobné vzťahy s Putinom

18.4.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská štátna bezpečnostná služba zverejnila video so zatknutým proruským politikom Viktorom Medvedčukom, v ktorom sa ponúka na výmenu za civilistov uviaznutých v obliehanom meste Mariupoľ. V ruských médiách sa zas objavili dvaja Briti, ktorí sa vzdali ruským silám v Mariupole, a žiadali o to, aby boli súčasťou výmeny.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Medvedčuka, ktorý má osobné vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, zatkli v utorok počas špeciálnej operácie. Šesťdesiatsedemročný oligarcha je obvinený z vlastizrady a pomáhania teroristickej organizácii. Ukrajinskí predstavitelia už skôr uviedli, že chcú stíhať Medvedčuka a napokon ho vymeniť za ukrajinských zajatcov. Vo videu, ktoré zverejnili v pondelok, Medvedčuk menovite žiada Putina a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby zvážili výmenu.

Spomenutí Briti sa identifikovali ako Sean Pinner a Aiden Aslin. V jednom videu Pinner požiadal britského premiéra Borisa Johnsona o výmenu. Pinner mal kruhy pod očami a vyzeral unavený, uviedol však, že sa k nim správajú vhodne. Okolnosti oboch videí sú nejasné. Zverejnili ich s hodinovým odstupom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Zatknutý ruský politik Medvedčuk sa ponúkol na výmenu za civilistov, má osobné vzťahy s Putinom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *