Home / SLOVENSKO / V Lidli môže mať každý srdce na správnom mieste

V Lidli môže mať každý srdce na správnom mieste

12.4.2022 (Webnoviny.sk) – Lidl organizuje verejnú zbierku pre Slovenský Červený kríž, diskont už prispel 100 000 €.

Každý potrebuje občas pomoc, dokonca aj tí, ktorých profesiou je pomáhať. Lidl sa preto rozhodol pomôcť Slovenskému Červenému krížu a organizuje vo svojich predajniach verejnú zbierku, ktorej cieľom je získať prostriedky na kúpu špeciálnych áut do krízových situácií.

„Ostatné roky nám ukazujú, aké dôležité je byť pripravený na krízové situácie a vedieť adekvátne reagovať. Cielená podpora spoločnosti Lidl môže našu krízovú pripravenosť posilniť. Vďaka vybaveniu špeciálne zameranému na krízové podmienky budeme môcť spolu s našimi dobrovoľníkmi i zamestnancami efektívnejšie prispieť k zmierňovaniu následkov mimoriadnych udalostí,“ povedala generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža, Zuzana Rosiarová Kesegová.

Lidl už prispel sumou 100 000 € a od pondelka 11. apríla sa môžu zapojiť aj zákazníci. Je to celkom jednoduché – stačí ak si pri pokladnici zakúpia špeciálnu nálepku v hodnote 50 centov. Na podporu Slovenského Červeného kríža poputuje 100% výnosu z predaja nálepiek.

„Slovenský Červený kríž je organizáciou, ktorá má desiatky rokov skúseností a tisíce dobrovoľníkov. Je to jedna z najväčších a najaktívnejších humanitárnych organizácií na Slovensku a Lidl je jej hrdým dlhoročným partnerom. Či ide o prírodné katastrofy, havárie, pandémiu alebo utečeneckú krízu, dobrovoľníci z Červeného kríža sú vždy na mieste pripravení pomáhať. Cieľom zbierky ´Srdce na správnom mieste´ je umožniť tým, ktorí pomáhajú, aby ich pomoc bola ešte rýchlejšia a efektívnejšia,“ vysvetlila Zuzana Sobotová, senior konzultantka pre CSR projekty v Lidli.

Diskont nedávno prispel Slovenskému Červenému krížu sumou 250 000 € na podporu humanitárnej činnosti v súvislosti s vojnou na Ukrajine.

Ukážte aj vy, že máte Srdce na správnom mieste.

Informačný servis

Viac k témam: PR
Zdroj: Webnoviny.sk – V Lidli môže mať každý srdce na správnom mieste © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *