Home / SVET / Nový veliteľ ruskej invázie na Ukrajinu Dvornikov má podľa Američanov históriu brutality proti civilistom

Nový veliteľ ruskej invázie na Ukrajinu Dvornikov má podľa Američanov históriu brutality proti civilistom

10.4.2022 (Webnoviny.sk) – Novovymenovaný veliteľ ruskej invázie na Ukrajinu generál Alexander Dvornikov je jeden z najskúsenejších dôstojníkov v ruských silách a podľa amerických predstaviteľov má za sebou históriu brutality proti civilistom v Sýrii a ďalších miestach vojny.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan sa pre CNN v nedeľu vyjadril, že „tento generál bude ďalším autorom zločinov a brutality proti ukrajinským civilistom“.

„Žiadne vymenovanie akéhokoľvek generála nemôže vymazať skutočnosť, že Rusko už na Ukrajine čelí strategickému zlyhaniu,“ dodal.

Reorganizácia vedenia invázie prichádza v čase, keď sa Rusko pripravuje na to, čo sa očakáva byť väčší a sústredenejší pokus o rozšírenie ruskej kontroly vo východoukrajinskom regióne Donbas.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Nový veliteľ ruskej invázie na Ukrajinu Dvornikov má podľa Američanov históriu brutality proti civilistom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *